React 19: Her er jukselappen for å endelig komme i gang

Bun-forenkling, React 19-jukselapp, bærekrafts-konferanse og nye lanseringer i ukas ForrigeUke.

Kanskje nå er tida for å endelig prøve React 19. 📸: <a href="https://unsplash.com/@filisantillan?utm_content=creditCopyText&amp;utm_medium=referral&amp;utm_source=unsplash">Fili Santillán</a> / <a href="https://unsplash.com/photos/black-flat-screen-computer-monitor-on-brown-wooden-desk-qp51FQhBnS0?utm_content=creditCopyText&amp;utm_medium=referral&amp;utm_source=unsplash">Unsplash</a>
Kanskje nå er tida for å endelig prøve React 19. 📸: Fili Santillán / Unsplash Vis mer

Dette var uken for nye måter å åpne telefonen på 😻, flyvende tepper 🚀 og potetkunst 🥔 — og 1202 ting skjedde i frontend-verdenen.

Oppsummering av bærekrafts-konferanse 💚

Forrige uke ble Green IO-konferansen arrangert i London, og Michelle Barker har gjort oss tjenesten å skrive en oppsummerende bloggpost.

  • Konferansen handlet om bærekraft i digital teknologi, og bærekraftig web-design var et av temaene som ble tatt opp.
  • Alex Dawson presenterte blant annet et overblikk av Web Sustainability Guidelines (WSG), som er et sett retningslinjer laget for designere og utviklere med mål om å lage mer bærekraftige nettsider.
  • Retningslinjene ble utformet av World Wide Web Consortium (W3C) sin arbeidsgruppe for Sustainable Web Design, og består per nå av 94 anbefalinger.

Du kan lese mer om disse anbefalingene her, og oppsummeringen av Green IO-konferansen her.

React 19-jukselapp 🤓

Har du rukket å komme i gang med React 19 ennå? Har du lyst til å komme i gang med React 19, men vet ikke helt hvor du skal starte?

Da kan kanskje denne “cheetsheaten” hjelpe deg.

Den oppsummerer nemlig noen av de viktigste funksjonene i React 19 på printbart A4-format, og har vært meget populær den siste uken.

Forenkling med Bun 🧹

Jamon Holmgren har skrevet en tråd på X om hvordan Bun drastisk forenkler stacken til en web-app han jobber med.

I tråden 🧵 trekker han frem hva han bruker Bun til, og den forenklende effekten det har hatt på prosjektet hans. Han bruker blant annet Bun som runtime, pakkebehandler (som forøvrig er det flest bruker Bun til) og Bun.serve som web-server (som vist på skjermbildet).

Han trekker også frem en rekke andre ting han bruker i prosjektet sitt, kanskje noe av dette kan være med å forenkle din stack? 🤔

Nye lanseringer 🎉

Hva er vel en ny uke uten noen nye lanseringer?

Astro — “The web framework for content-driven websites”, lanserte forrige uke en ny betaversjon: 5.0, Node-rammeverket Fastify lanserte sin v5 og Epic React lanserte versjon 2.

Det har alt for denne uken, sees neste gang👋