Schibsted kan ikke si hvor mange utviklere som mister jobben

Finn-eieren Schibsted Marketplaces skal kutte 250 stillinger i løpet av 2024. Hvor mange av dem som er utviklere, er derimot uklart.

Christian Printzell Halvorsen i Schibsted Marketplaces er klar på at selskapet må kvitte seg med 250 ansatte, men det er lite annet de kan oppgi. 📸 :Stian Lysberg Solum / NTB
Christian Printzell Halvorsen i Schibsted Marketplaces er klar på at selskapet må kvitte seg med 250 ansatte, men det er lite annet de kan oppgi. 📸 :Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Tirsdag ble det kjent at 250 ansatte i Schibsted Marketplaces må slutte i jobben.

Nedbemanningen er det første skrittet i et større kostands- og effektiviseringsprogram.

– Dette er ikke en avgjørelse vi tar lett på, sa konsernsjef Christian Printzell Halvorsen i en børsmelding samme dag, og uttalte at de nå skal spisse selskapet inn mot å jobbe med markedsplasser.

Schibsted Marketplaces driver en rekke store, digitale markedsplasser i Norden, blant annet Finn.no i Norge.

Flere selskaper har allerede gjennomført større nedbemanninger denne våren. Flere av dem har på forespørsel også oppgitt hvor mange utviklere som mister jobben. Oda kunne samme dag opplyse til kode24 at de måtte si opp 60 utviklere.

Det kan ikke Schibsted Markedplaces gi noe svar på, ennå.

Kan ikke gi klare svar enda

Dette skyldes ifølge Kristine Eia Kirkholm at det er detaljer som ikke er avklart ennå. Hun er kommunikasjonsdirektør for Schibsted Nordic Marketplaces.

kode24 har stilt spørsmål om blant annet hvor mange utviklere Schibsted Marketplaces ser for seg at må gå i nedbemanningen. Vi har også spurt om det er aktuelt å samle hele fagmiljø i enkeltland, og hvilke hensyn som eventuelt ville bli vektlagt tyngst ved en eventuell samling av fagmiljøer på denne måten.

– Vi har ikke landet alle detaljene ennå, hverken når det gjelder de ulike rollene eller hvordan enkelte land vil bli påvirket, sier Kirkholm.

– Vi må gjennomføre konsultasjonene og forhandlingene som nå er annonsert, og deretter fullføre struktureringen av hele organisasjonen, legger hun til.

– Ingenting foreløpig avgjort

Ifølge den svenske næringslivsavisen Breakit skal forhandlingene med fagforeningene starte i løpet av et par uker.

De skriver også at nedbemanningene vil skje i både Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Prosessen med nedbemanningen skal etter planen være sluttført i september.

Siden omstillingen skal skje såpass raskt – hva kan du si om eventuelle sluttpakker?

– Sluttpakker er ett av verktøyene vi kan benytte, men ingenting er foreløpig avgjort, sier Kirkholm.

Mange selskaper

Totalt er det listet opp flere titalls selskaper og merkevarer som er del av Schibsted Marketplaces, fordelt på fire land.

På spørsmål om det er aktuelt å avvikle eller selge noen av disse som del av nedbemanningen, avviser Kirkholm at det er noen sammenheng mellom nedbemanningen og antallet selskaper og merkevarer.

– Schibsted Marketplaces inkluderer mange forskjellige merker og porteføljeselskaper. Dette har imidlertid ingen sammenheng med den omorganiseringen vi nå annonserer. Dagens kunngjøring handler om å tilpasse organisasjonen vår til å være et rent markedsplassforetak, og har derfor ingenting å gjøre med hvilke merker vi har i porteføljen, sier hun.