Finn-eier kutter 250 stillinger: – Dette er ikke en avgjørelse vi tar lett på

I løpet av september skal Schibsted Marketplaces kutte 250 stillinger. Kuttene skal skje i både Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Konsernsjef Christian Printzell Halvorsen i Schibsted varsler nedbemanning på 250 stillinger i Norden som ledd i å rendyrke Schibsted Marketplace som et markedsplass-selskap. 📸: Stian Lysberg Solum / NTB
Konsernsjef Christian Printzell Halvorsen i Schibsted varsler nedbemanning på 250 stillinger i Norden som ledd i å rendyrke Schibsted Marketplace som et markedsplass-selskap. 📸: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Schibsted Marketplaces varsler at det skal kutte rundt 250 stillinger i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Nedbemanningen er det første skrittet i et større kostands- og effektiviseringsprogram. Det opplyser konsernet i en børsmelding tirsdag morgen.

Prosessen skal etter planen være sluttført i september.

Schibsted Marketplaces inneholder en rekke selskaper med mange utviklere, som Finn.no. kode24 har bedt selskapet fortelle i hvor stor grad dette går utover utviklere, foreløpig uten å få svar.

«Starten på en løpende prosess»

De endelige beslutningene om nedbemanning blir tatt etter drøftinger med de ansattes representanter, skriver selskapet. Disse forhandlingene skal etter planen være ferdige etter sommeren, ifølge E24.

Konsernsjef Christian Printzell Halvorsen understreker at dette ikke er et enkeltstående grep, men starten på en løpende prosess med vekt på kontinuerlig forbedring og kostnadsorientering.

– Dette er ikke en avgjørelse vi tar lett på. Vi ønsker å gjennomføre dette på en respektfull måte i møte med alle de berørte. Dette skal skje på en rettferdig og transparent måte, forsikrer Halvorsen.

«Spisser» selskapet

Hensikten er å spisse Schibsted Marketplaces til å bli et enda tydeligere markedsplass-selskap.

Konsernet sluttførte i forrige uke prosessen med å skille ut medievirksomheten i det nye selskapet Schibsted Media, som er et rendyrket medieselskap heleid av Tinius-stiftelsen.

Schibsted Marketplace skal konsentrere sin virksomhet rundt mobilitet, eiendom, arbeidsplasser og bruktsalg.

– Etter å ha sluttført overføringen av Schibsted Media, kan vi nå begynne å snakke om å forbedre lønnsomheten vår som et mer spisset selskap og tilpasse oss de makroøkonomiske forholdene, sier Halvorsen.