Shortcut nedbemanner – skal kvitte seg med 28 ansatte

Shortcut-sjefen er åpen for at negative oppslag i media kan ha noe av ført til et mer krevende markedsforhold for selskapet.

Jonas Rein Tovsen bekrefter overfor Kampanje at Shortcut kutter flere administrative stillinger, og permitterer rundt 28 medarbeidere. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Jonas Rein Tovsen bekrefter overfor Kampanje at Shortcut kutter flere administrative stillinger, og permitterer rundt 28 medarbeidere. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

De ansatte i Shortcut fikk tirsdag beskjed om situasjonen i selskapet, og hvilke tiltak som skal gjennomføres.

Ifølge Kampanje skal selskapet nedbemanne administrasjonen og permittere rundt 28 medarbeidere.

Årsaken oppgis å være krevende markedsforhold over lengre tid.

– Dette er en svært vanskelig dag for alle våre ansatte som har jobbet beinhardt for å gjøre selskapet i stand til å vokse videre i et krevende marked. Vi samarbeider tett med tillitsvalgte og hele organisasjonen for å sikre en god og ryddig prosess for alle berørte, sier Jonas Rein Tovsen til Kampanje. Han er administrerende direktør i Shortcut Norge.

Turbulent vår

Tidligere i vår ble varslingssaken til Sofie Staal kjent, da hun fortalte om sin opplevelse fra selskapet. Både mens hun jobbet der, men også i etterkant.

To sjefer i Shortcut måtte slutte etter anklagene. Selskapet har selv sagt at de har jobbet med å rydde opp, uten at Staal var like sikker.

Flere store kunder har også reagert på saken. Vipps har krevd at Shortcut skal slutte å bruke dem i markedsføringen. Ruter har kuttet ut Shortcut.

– Kan ha svekket vår posisjon

Shortcut er åpne for at disse sakene kan ha påvirket deres posisjon i markedet.

– Det er mulig at dette kan ha svekket vår posisjon i markedet. Vi ser likevel at mange kunder og medarbeidere setter pris på det systematiske forbedringsarbeidet vi har gjort for å sikre et godt arbeidsmiljø i Shortcut, sier Shortcut-sjefen til Kampanje.

Han har sammen med styret og styreleder Finn Olav Elde laget en spareplan med flere tiltak både på leveranse- og salgssiden.

– De kortsiktige tiltakene vi nå gjennomfører, vil resultere i at Shortcut vil levere sunn og lønnsom vekst på lang sikt, sier Tovsen.