Snapchat «forbeholder seg retten» til å bruke selfiene dine i reklame

I framtiden kan Snapchat vise deg reklamer med «AI-deg».

Om du leker med AI på selfiene dine på Snapchat, kan de i framtiden bli brukt i annonsesammenheng. Og om du laster opp bilder fra kameraet, så må du passe på at bildet bare er av deg, ikke alle partilederne på Arendalsuka i fjor. 📸: Heiko Junge / NTB
Om du leker med AI på selfiene dine på Snapchat, kan de i framtiden bli brukt i annonsesammenheng. Og om du laster opp bilder fra kameraet, så må du passe på at bildet bare er av deg, ikke alle partilederne på Arendalsuka i fjor. 📸: Heiko Junge / NTB Vis mer

Se for deg at du tar en selfie i Snapchat, og at du bruker plattformens innebygde AI-verktøy My Selfie for å gjøre bildet morsomt.

404media melder nå at Snapchat forbeholder seg retten til å bruke disse bildene til egne formål.

My Selfie er det nye navnet for løsningen AI selfies.

Må aktivt velge det bort

– My Selfie blir brukt i generativ AI, Cameos og andre opplevelser på Snapchat som viser deg, inkludert i reklame, skriver Snapchat på sine supportsider.

I bruksanvisningen for å reservere deg mot bruken av bildene i reklame, blir det påpekt at du aktivt må si nei og skru av denne tilgangen.

En talsperson for Snapchat bekrefter til 404media at de forbeholder seg retten til å tilby annonser basert på My Selfies i framtiden, og at brukere da kan se seg selv i et generert bilde i annonsen. Dette skal heller ikke være tilfelle nå, men en framtidig mulighet.

Talspersonen understreker også at brukeren selv kan skru dette av.

Bruker påstår det allerede skjer

Selv om talspersonen fra Snapchat sier det er en mulighet i framtiden, er det også brukere som påstår at de har opplevd dette allerede, blant annet på subredditen r/privacy.

– Bildet i annonsen var tydelig AI-genereret, men det var også helt tydelig meg. Det var mitt ansikt, min frisyre, klærne jeg bruker... Til og med lampa mi og deler av maleriet på min vegg i bakgrunnen, skriver brukeren.

Verken brukeren eller selskapet som annonsen var for, har besvart henvendelsene fra 404media. Snapchat skal ha undersøkt historien fra Reddit, og mener at annonsen var i tråd med vilkårene.

kode24 har ikke sett den aktuelle annonsen.