Snart kan AI-agenten din gå på date for deg, så du «slipper»

AI inntar nå Grindr, men har allerede kommet seg på datingmarkedet for lengst.

Litt usikker på om den du har matcha med er en god kandidat? La AI-en din ta seg en date for deg, da vel! 📸: Shutterstock / NTB
Litt usikker på om den du har matcha med er en god kandidat? La AI-en din ta seg en date for deg, da vel! 📸: Shutterstock / NTB Vis mer

Sjekkeappen Grindr ble idømt en bot på rekordhøye 65 millioner kroner av Datatilsynet i fjor, for å ha delt informasjon om brukerne sine med andre. Dommen er nå anka, uten at Grindr vil si nøyaktig hvorfor, og det gjenstår å se hvordan dette går.

Men Grindr har ikke ligget på latsida, og jobber nå med en AI-agent i sjekkeappen, som i stor grad retter seg mot skeive.

Dette skal bli en slags "AI-wingman", skriver Wall Street Journal, altså en som skal hjelpe deg med datingen, eller rett og slett gjøre den for deg.

Og Grindr er langt fra alene om å slippe AI løs på datingmarkedet.

AI-wingman

Grindr-sjef George Arison forteller avisa at AI-agenten er på et tidlig stadium, nå blir testa av en liten gruppe brukere, og ikke slippes løs for alle deres 14 millioner brukerne før om et par år, senest innen 2027.

Når det skjer, ser han for seg at deres AI-wingman kan:

  • Hjelpe deg med å holde styr på alle chattene dine, og foreslå hvem som er gode kandidater for lengere forhold.
  • Foreslå hvor du kan reise på stemnemøter, og etterhvert gjøre reservasjoner og det som trengs for å sette opp møtet.
  • Eventuelt "reise på date" med andres AI-agenter først, så du veit om daten er verdt å gjennomføre i det hele tatt.

AI dater AI

WSJ.com skriver at Arison ser for seg følgende scenario når AI-agentene deres lanseres for alle:

  1. Du matcher med en Grindr-bruker.
  2. AI-agenten din og AI-agenten til brukeren tar seg "en date", i form av en prat mellom de to agentene.
  3. Dette kan enten føre til at du innser at dere ikke er en god match, eller du får vite mer om personen så du har et bedre utgangspunkt for daten.

Alt dette skal være mulig med en AI-modell fra Ex-human, som er trent på romantikk, og som ifølge Arison "gjøres mer homofil" ved å trenes på Grindrs egen data og "queer slang".

Trenes på chatter

Nøyaktig hva denne "egne dataen" er, sier ikke artikkelen noe om.

Men Arison sier at brukerne skal spørres før AI-en begynner å trene på brukernes chat-historikk, så nettopp det er tydeligvis planen.

Og han skal være bevisst på personvernsproblemene dette kan medføre.

– På godt eller vondt, får Grindr mye oppmerksomhet, så vi vil være forsiktige med hva vi lanserer, sier Arison.

Så får vi se om det norske Datatilsynet har noen nye høner å plukke med selskapet, om norske brukere etterhvert skal få sine romantiske og/eller seksuelle chatter bretta ut for AI-trening.

AI er der allerede

Det høres kanskje vel Black Mirror og science fiction ut å slippe AI-ene inn i datinglivet sitt, altså utover å sitte på backenden for å skape gode matcher, men Grindr er ikke førstemann som gjør dette:

  • Tinder lar nå AI velge ut dine aller beste bilder for profilen din, skriver CNBC.
  • Hinge planlegger å slippe en "dating coach" i appen sin, forteller sjefen i en podcast hos Fast Company.
  • AI-generte datingprofiler, med AI-genererte bilder, er for lengst en mulighet eller problem, alt etter som hvordan du ser det, på alle dating-plattformer. I googlingen til denne punktlista dukka det opp haugevis av verktøy for å la AI hjelpe deg med slike profiler.