Snart slipper du å installere noe for å utvikle Android-apper

Google integrerer Android Studio i sin skybaserte utviklingsplattform Project IDX.

Project IDX er et nettleserbasert utviklingsmiljø fra Google som snart også vil kunne brukes til Android-utvikling. 📸: Google
Project IDX er et nettleserbasert utviklingsmiljø fra Google som snart også vil kunne brukes til Android-utvikling. 📸: Google Vis mer

Googles Project IDX er et skybasert utviklingsmiljø (IDE) som gir deg en kodeeditor rett i nettleseren. Fordelen er at du slipper å måtte sette opp et lokalt utviklingsmiljø på PC-en din, men kan fortsette å kode fra der du slapp fra en hvilken som helst nettleser.

Nå skal du snart også kunne drive Android-utvikling fra IDX, skriver Thurrott.com.

I forbindelse med Google I/O Connect i Bangaluru i India annonserte Google nemlig at de nå også integrerer Android Studio med Project IDX.

– Android Studio på IDX gjør at du enkelt kan åpne Android Studio-prosjekter direkte i nettleseren, hostet på IDX, skriver Google.

Android-emulator

Android Studio er Googles IntelliJ IDEA-baserte IDE for å lage Android-apper. I dag må utviklere som vil drive native apputvikling for Android installere Android Studio lokalt på maskinen sin – enten det er for macOS, Linux eller Windows.

Med Android Studio integrert i IDX skal du altså ikke trenge det lenger.

I tillegg til at du kan gjøre selve kodingen i IDX-editoren, har IDX også en innbygget Android-emulator slik at du kan teste ut appen mens du utvikler den.

📸: Google
📸: Google Vis mer

Det er foreløpig lite informasjon om Android Studio i IDX, men ut fra Googles video og skjermbildet over ser det ganske likt ut som i "vanlige" Android Studio.

IDX har til nå vært basert på VS Code-editoren, men det er litt uklart hvorvidt IDX-versjonen av Android Studio også er basert på VS Code i bunnen – eller om Google har integrert IntelliJ IDEA i nettleseren.

Godt tatt imot av utviklere

Nyheten ser ut til å ha blitt godt tatt imot av utviklere, skal vi tro reaksjoner i sosiale medier.

Android Studio er kjent for å være en ganske tung applikasjon, og det å kunne slippe å måtte installere den på egen PC vil nok være kjærkomment for mange.

For å få tilgang til Android Studio i IDX må du fylle ut et skjema og sette deg på venteliste.

Vi prøvde ut Google IDX tidligere i år – sjekk hva vi syntes om den: