Startupen feilet – så bygde han Google Photos

Historien bak Google Photos, menneske mot maskin, det verste stedet på internett, finkulturell Doom, Small Data og oppgradering av kontorstoler i ukas Lørdagsgodt!

Da er det endelig på tide med en ny runde Lørdagsgodt, spalten der kode24-redaksjonen har samlet noe av det morsomste og mest interessante vi har kommet over i løpet av uken.

God helg!

Menneske mot AI

Arnfinn:

Philomena Cunk er tilbake med nye spørsmål til folk innen vitenskap og teknologi. Som alltid kan hun by på en litt uortodoks tilnærming til materien, og AI er intet unntak. Her forklarer hun for eksempel forskjellen på en psykiater, og den tidlige “psykiater-AI’en” Eliza.

Det verste stedet på internett

Ole Petter:

Husker du "the fappening"? Et ganske respektløst navn på det som var en rimelig grusom greie for de involverte; da en rekke Hollywood-stjerner fikk lekka høyst private bilder for noen år tilbake. Men hva var det egentlig som skjedde? Hvem er disse folka som bruker masse tid på å stjæle folks nakenbilder, hvordan gjør de det, og hvordan ender alt til slutt opp på en Google nær deg? Her er hele historien, kort og godt fortalt.

Bygg et mekanisk display

Kurt:

Jeg liker de såkalte "segmentskjermene", de som ofte brukes i blant annet kalkulatorer, klokker og andre steder der du vil vise tall. Og jeg liker enda bedre de mekaniske – der du kan høre klaprelyden fra mekanikken.

Hvordan fungerer de egentlig, og ikke minst: Hvordan bygger du en slik skjerm selv? Sjekk denne videoen:

Doom møter finkultur

Arnfinn:

Sofistikert! Hva om du kunne spille Doom, uten monstre og skyting, men med vindrikking og finkulturelle inntrykk? Nå har du sjansen! Og jammen er det ikke noen overraskelser skjult omkring i galleriet også. Kommer du deg helt til gavebutikken?

Derfor faker de hvor de er

Ole Petter:

Hvorfor er det alltid sånn at filmer spilles inn alle andre steder enn der filmene faktisk foregår? Det må da være lettere å spille inn filmen i New York om filmen skal HANDLE OM NEW YORK!? Neiiida, så enkelt er det ikke, og det viser seg at det er mange gode grunner til å holde seg langt unna spesielt New York.

Glem Big Data – nå er det Small Data som gjelder!

Kurt:

For ikke lenge siden snakket alle om Big Data – før alle sammen plutselig begynte å snakke om AI i stedet.

Men glem Big Data – nå er det Small Data som gjelder! Og vet du egentlig hvordan du komposterer de brukte bytesene dine?

Oppgrader kontorstolen din

Arnfinn:

Jeg føler nesten alltid at hjulene er den aller dårligste komponenten i kontorstoler. Noen er lite egnet til ulike underlag, noen er laget av plast som blir i overkant sprø med årene, og noen er rett og slett bare så dårlige at de kiler seg fra starten av. Så hvorfor ikke putte rulleskøyte-hjul på stolen? Hvorfor har jeg ikke tenkt på det sjæl?

For lite gøy i bransjen!

Ole Petter:

Det var mye rør som ble lansert på CES denne uka, og det var lite jeg personlig ble veldig gira av. For jeg trenger fortsatt ikke kjøleskap med skjerm, eller en laptop med "rullbar skjerm" som bare betyr at skjermen kan bli LITT større i høyden. Men det greiene her, det liker jeg: En mini-Linux-PC, modulær, og open source, som gjør at jeg kan bruke den til alt fra en emulator-spille-dings til, tja, arbeidsstasjon? Kanskje ikke, men så gøy den ser ut. Og det er for lite GØY i bransjen for tida!

Mannen som skapte Google Photos

Kurt:

Det er alltid moro å høre om folk som lykkes med å starte opp noe og ha skikkelig suksess med det. Men hva gjør du hvis idéen din ikke lykkes økonomisk med én gang? Da bare jobber du videre. Det er nettopp hva David Lieb gjorde.

Hør historien om hvordan han snudde den haltende startupen sin til det som etter hvert skulle bli Google Photos: