Supabase gir ut postgres.new – lar AI sette opp PostGreSQL-databaser for deg

– Det er litt som å ha Postgres og ChatGPT kombinert i ett brukergrensesnitt.

Postgres.new lar deg opprette databaser, og snakke med en AI om hvordan du bruker dem. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Postgres.new lar deg opprette databaser, og snakke med en AI om hvordan du bruker dem. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

"Det er intuitivt, godt dokumentert, og så enkelt å bruke at det nesten føles som juks" skrev den norske utvikleren Kristian Rykkje på kode24 før sommeren.

Han snakka om Supabase, som han hadde valgt for sitt siste prosjekt.

Og han er ikke alene; mange utviklere der ute mener Supabase lever opp til navnet, som en super database.

Nå har selskapet "launch week", og første produkt ut er postgres.new: En ny tjeneste for å la AI sette opp og hjelpe deg rundt i PostGreSQL-databaser.

For en nybegynner i PostgreSQL som meg, var det gøy å både få satt opp og lære hvordan jeg kan bruke den flunka nye databasen min. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
For en nybegynner i PostgreSQL som meg, var det gøy å både få satt opp og lære hvordan jeg kan bruke den flunka nye databasen min. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

ChatGPT + PostgreSQL

Supabase kaller det en "Postgres-sandkasse":

  • På høydesida får du chatte med en AI, som tegner ut databasene dine i et vindu til venstre. Så kan du chatte i vei om eventuelle justeringer og hvordan du gjør SQL-spørringer mot den – eller hva du nå enn vil.
  • Du kan også dra inn CSV-filer for å oprette nye PostgreSQL-databaser av dem.
  • Og som så ofte med slike språkmodeller, kan du snakke norsk om du vil. Og du kan be om mye rart, som å generere spørringer eller tegne grafer av dataen din.

– Det er litt som å ha Postgres og ChatGPT kombinert i ett brukergrensesnitt, skriver Greg Richardson i Supabase i et blogginnlegg.

Her ser du demonstrasjonen deres:

Én ting overrasker oss

Alt kjøres visstnok lokalt i nettleseren din, gjennom PGLite, og alt er tilgjengelig i åpen kildekode på GitHub.

I kode24s lille lyntest virker dette slettes ikke dumt, kanskje aller mest for å lære seg ett og annet om hvordan slike databaser fungerer, men én ting overrasker oss:

Når vi spør hvordan vi kan rulle ut databasen vi har lagd, blir vi tipsa om en rekke leverandører, som Amazon, Google og Heroku. Ikke selskapet bak: Supabase.

Men spør vi om Supabase, svarer den selvfølgelig at dette også fungerer, og viser oss hvordan. Richardson skriver at de skal få egen funksjonalitet for å deploye databasene i løpet av uka.