Trump deler falske AI-bilder av Taylor Swift og «Swifties for Trump»

Donal Trump finner neppe så mye støtte i virkeligheten for at Taylor Swift og fansen hennes vil stemme på han i år.

Flere av disse bildene er helt åpenbart AI-genererte, både av Taylor Swift og fansen hennes. Det stopper ikke Donald Trump fra å dele dem på sin Truth Social-plattform. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Flere av disse bildene er helt åpenbart AI-genererte, både av Taylor Swift og fansen hennes. Det stopper ikke Donald Trump fra å dele dem på sin Truth Social-plattform. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Presidentkandidat Donald Trump påstår at superstjernen Taylor Swift støtter ham i valget og har til og med gått så langt som å dele et falskt AI-bilde av henne.

I et innlegg på sitt sosiale medium Truth Social publiserte Trump søndag et AI-generert bilde av Swift kledd i rød, hvit og blå USA-uniform med bildeteksten «Taylor Swift vil at du skal stemme på Donald Trump».

– Jeg godtar! skrev Trump under det falske bildet.

Heia på Biden

Swift har ikke gitt sin støtte til noen av kandidatene i høstens presidentvalg, men har tidligere støttet Demokratene.

Under valget i 2020 oppfordret hun sine fans til å stemme på president Joe Biden og visepresident Kamala Harris. Harris blir symbolsk valgt som Demokratenes presidentkandidat på landsmøtet i Chicago denne uka.

Swift kritiserte også Trump i en Netflix-dokumentar fra 2020 kalt «Miss Americana».

Talspersoner for Trump og Swift har foreløpig ikke kommentert saken.

En av skjermdumpene Donald Trump delte av "Swifties for Trump" – etter hva kode24 kan forstå er alle disse bildene AI-genererte, selv om det skal finnes noen av dem.
En av skjermdumpene Donald Trump delte av "Swifties for Trump" – etter hva kode24 kan forstå er alle disse bildene AI-genererte, selv om det skal finnes noen av dem. Vis mer

"Swifties for Trump"

Trump la også ut bilder av unge kvinner iført «Swifties for Trump»-skjorter og en satirisk artikkel med overskriften «Swifties vender seg til Trump etter at IS forhindret Swift-konsert».

Swifties er kallenavnet Taylor Swifts fans har gitt seg selv.

Swift avlyste nylig tre av sine planlagte konserter i Wien som følge av at myndighetene sa de hadde avdekket terrorplaner mot konsertene hennes. Ifølge østerriksk politi var de mistenkte gjerningspersonene inspirert av ekstremistgruppa IS.