Espen Sørhaug, seniorkonsulent hos twoday, setter sammen med en gjeng tidligere og nåværende IT-studenter fra NTNU opp et sommershow i Oslo for andre året på rad.
– Det var noe av det gøyeste og mest givende hvert år i løpet av studietida, så det føltes ut som en naturlig utvidelse av det å prøve å gjenskape den samme magien i Oslo.
Forestillingen som heter "Faux Love" kan du se på SALT i Oslo tirsdag og onsdag neste uke.
Flertallet er fra IT-bransjen
Sørhaug forteller at de "snublet" seg inn i en fullverdig revy i fjor, med skuespillere, skribenter, scenearbeidere, teknikere og eget band.
– Selv om det var lange dager og uker med hardt arbeid ved siden av jobb, var det helt avgjort verdt all innsatsen.
I år er det rundt 50 personer som er med på å lage forestillingen. Disse jobber med alt fra skriving, koreografi. skuespill og rekvisitter til lys, lyd og grafikk. Sørhaug sier at det store flertallet jobber som utviklere eller studerer IT.
– Det er en spesiell følelse å arbeide sammen med flere titalls mennesker for å lage et produkt som skal slippe logikken til side til fordel for humor og organisert kaos. Deler av det handler om å nekte å innrømme at man har blitt voksen, tror jeg, sier Sørhaug.
Stykket handler om kjærlighet
– Hva handler stykket om?
– Selv om vi er IT-folk, og det kanskje skinner gjennom i noe av humoren, så er tema for revyen satt til å være det tidløse konseptet; kjærlighet.
Ifølge ham har dette munnet ut i en forestilling satt sammen av sketsjer og sanger om ting som skjer i nyhetsbildet.
– Tanker man har om det moderne samfunnet og drøfting av kjærlighet sett gjennom en prisme av humor, nysgjerrighet og normal underholdning for vanlige folk, sier Sørhaug.
Blir bedre problemløsere
I år øver de på kontorene til twoday i Oslo, hvor Sørhaug altså jobber.
– Det kreative arbeidet gjør folk bedre på andre områder, og man får prøvd seg på helt andre utfordringer enn det man gjør ute i arbeidslivet foran "kompjuteren", sier han.
kode24s Kurt Lekanger skrev i nyhetsbrevet forrige uke at det ikke er et krav at man er kreativ for å være en dyktig utvikler.
– Men det kan gjøre deg til en bedre problemløser. Og problemløsing er ikke bare noe man gjør i arbeidslivet, det er også noe man gjør i hverdagslivet, sier Sørhaug.