Utviklerne i People Made Machines får ny sjef: «Ville være del av et dedikert fagmiljø innen AI»

Tarjei Romtveit slutter som CTO, og blir ny utviklingssjef hos People Made Machines.

Tarjei Romtveit er ny utviklingssjef hos People Made Machines.
Tarjei Romtveit er ny utviklingssjef hos People Made Machines. Vis mer

People Made Machines melder om ny "head of engineering" og leder av deres "software engineering"-avdeling:

Tarjei Romtveit.

Han slutter dermed i Klaveness Digital, hvor han har vært CTO de siste seks åra.

People Made Machines er et konsulentselskap som spesialiserer seg på kunstig intelligens, maskinlæring, backend og skyløsninger.

Savna miljø for AI

Tarjei Romtveit har en mastergrad fra i UiA med spesialisering innen distribuerte systemer og maskinlæring, og starta karrieren i Integrasco, senere kjøpt opp av Confirmit/Forsta. Her var han CTO, Chief Data Officer og utvikler over åtte år.

Senere var han med på å starte konsulentselskapet Monokkel, et konsulentselskap med fokus på fullstack og big data, før han altså gikk inn som CTO i Klaveness Digital.

– Jeg valgte å begynne i People Made Machines fordi jeg ønsket å være del av et dedikert fagmiljø innen maskinlæring og kunstig intelligens, sier Romtveit i en inn/ut-melding til kode24.

– Markedet for løsninger basert på data og intelligente systemer har hatt en utfordrende periode de siste 20 årene, og kun de mest dristige aktørene har våget seg ut på dette feltet. Etter gjennombruddet for generativ AI i 2022 har næringslivet fått en mye dypere forståelse av teknologiens potensial. Jeg er overbevist om at det finnes mange spennende muligheter innen generativ AI og dens samspill med mer tradisjonell maskinlæring og UX. Selskapet har også en tydelig menneskesentrert visjon, noe som kom klart fram tidlig i rekrutteringsprosessen. Dette ser jeg på som et svært positivt tegn.

Hørte gjetord

Romtveit skal være "lidenskapelig tilhenger av kunstig intelligens og maskinlæring",

– Jeg har såvidt møtt Tarjei i mitt tidligere arbeidsforhold før jeg startet i People Made Machines, og hadde hørt gjetord om at han var både en kunnskapsrik teknolog med en bred kompetanse og en leder som tar sine ansatte på aller største alvor, sier Ole-Jakob Høgset, "Head of People" i People Made Machines.

– I løpet av rekrutteringsprosessen ble vi enda bedre kjent og dette inntrykket ble ytterligere forsterket. Tarjei har erfaring med å bygge konsulentselskap, samtidig som han kjenner den tekniske og politiske kompleksiteten i større in-house miljøer fra innsiden. Han bringer med seg en unik kombinasjon av faglig dyktighet og lederskap som vi er sikre på vil styrke teamet vårt betraktelig,

"Imponerende bakgrunn"

Alf Ruben Kvamme, CEO i People Made Machines, er også godt fornøyd med ansettelsen.

– Vi er utrolig glade for å ønske Tarjei velkommen til People Made Machines som vår nye Head of Engineering. Med hans imponerende bakgrunn innen maskinlæring, kunstig intelligens, og ledelse, er vi overbevist om at han vil være en nøkkelperson i vår videre vekst og utvikling, sier Kvamme.

– Tarjeis evne til å kombinere teknisk dyktighet med en menneskesentrert tilnærming passer perfekt inn i vår kultur og visjon. Hans erfaring med å bygge både team og teknologiske løsninger av høy kvalitet vil utvilsomt styrke vår posisjon som ledende innen AI og maskinlæring. Vi ser frem til å se de spennende resultatene vi kan oppnå sammen