Vil bruke 400.000 på å konvertere 139 høringssvar til Word-format

– Ville brukt maks en dag eller to, sier Høyres Turid Kristensen.

Kulturminister Lubna Jaffery etter nøkkeloverrekkelsen i Kultur- og likestillingsdepartementet vil bruke opptil 400.000 kroner på å konvertere dokumenter og legge inn opplysninger i et regneark. 📸: NTB
Kulturminister Lubna Jaffery etter nøkkeloverrekkelsen i Kultur- og likestillingsdepartementet vil bruke opptil 400.000 kroner på å konvertere dokumenter og legge inn opplysninger i et regneark. 📸: NTB Vis mer

Kulturdepartementet har lyst ut en anbudskonkurranse der de i anbudsteksten ber om hjelp til å konvertere 139 høringssvar til Word-format, slik at de blir søkbare. I tillegg skal 157 anbefalinger fra likestillings- og mangfoldsutvalget legges inn i regneark.

Prislappen? Departementet er villig til å betale opptil 400.000 kroner for jobben, skriver Nettavisen.

Konverteringen til Word-format skal gjøres ved hjelp av Adobe Acrobat Pro.

Konkurransen er en oppfølging av utredningen "På høy tid: Realisering av funksjonshindredes rettigheter".

– Svært oppsiktsvekkende!

Høyre-politiker Turid Kristensen reagerer kraftig på det hun mener er sløsing med både tid og penger.

Høyres Turid Kristensen er oppgitt over hvor mye penger som skal brukes på det hun mener er en relativt enkel oppgave. 📸: Hans Kristian Thorbjørnsen / Høyre
Høyres Turid Kristensen er oppgitt over hvor mye penger som skal brukes på det hun mener er en relativt enkel oppgave. 📸: Hans Kristian Thorbjørnsen / Høyre Vis mer

– Det er svært oppsiktsvekkende at Kulturdepartementet vil bruke 400.000 kroner på noe så enkelt som å konvertere noen høringssvar til Word og legge inn anbefalingene inn i et regneark. Så god råd kan ikke departementet ha, sier Kristensen til Nettavisen.

Konkurransen er ifølge utlysningen begrenset til virksomheter som har som hovedformål å integrere funksjonshemmede eller vanskeligstilte personer i arbeidslivet – det vil si der minst 30 prosent av de ansatte har funksjonshemminger eller er vanskeligstilt.

Verktøyet som skal brukes til å konvertere høringssvarende til Word-format er Adobe Acrobat Pro – altså hyllevare.

Kristensen sier til Nettavisen at hun har problemer med å forstå hvorfor departementet trenger hjelp til å løse så enkle oppgaver. På spørsmål om hvor lang tid Høyres stortingsgruppe ville brukt på å løse oppgaven, svarer hun:

– Maks en dag eller to.

Kan bli billigere

Statssekretær Even Aleksander Hagen (Ap) sier til Nettavisen at de ikke tar lett på arbeidet med å konvertere høringssvarene til Word-format, og systematisere dem. Han mener oppgaven ikke er så enkel som Turid Kristensen i Høyre ser for seg, ettersom den innebærer en del faglig skjønn.

– Vi ser at vi kunne vært tydeligere på dette i utlysningsteksten, og er selvsagt alltid lydhøre dersom det finnes enklere måter å løse oppdraget på, sier Hagen.