VS Code får visualisering av kodeendringer – men noen Mac-brukere sliter

Juni-oppdateringen av VS Code inneholder en masse snacks, men oppdateringen har vist seg å være langt fra bug-fri.

Slik ser den nye visualiseringen av kodeendringer ut. Du finner den under "source control"-fanen så snart du har aktivert funksjonen. 📸: GitHub
Slik ser den nye visualiseringen av kodeendringer ut. Du finner den under "source control"-fanen så snart du har aktivert funksjonen. 📸: GitHub Vis mer

Microsoft har kommet med sin månedlige oppdatering til Visual Studio Code (VS Code). Det skriver DevClass.

I juni-oppdateringen (versjon 1.91) er det som vanlig en masse små og store nyheter, der en av de mest nyttige og spennende nyhetene er en ny visualisering av inngående og utgående endringer i kodebasen.

Den nye visualiseringsfunksjonen er foreløpig eksperimentell og må skrus på manuelt. Når du har gjort det, vil du under "source control"-fanen få opp en graf som visualiserer alle endringene.

Tidligere hadde du bare en tekstbasert liste over inngående og utgående endringer, men nå kan du altså se det som en graf:

Nå kan du se alle inn- og utgående endringer som en graf før du trykker Sync Changes-knappen. 📸: GitHub
Nå kan du se alle inn- og utgående endringer som en graf før du trykker Sync Changes-knappen. 📸: GitHub Vis mer

Forbedringer for Python

Python-utviklere har med 1.91-oppdateringen fått et nytt verktøy kalt python-environment-tools. Dette er skrevet i Rust og skal ifølge Microsoft gjøre at VS Code enda raskere kan oppdage globale Python-installasjoner og virtuelle Python-miljøer.

Microsoft skriver at dette er på teststadiet og at de kjører den parallelt med den gamle metoden for å oppdage Python-installasjoner, slik at de kan evaluere hvor mye raskere det eventuelt går.

– Denne forbedringen er en del av vårt pågående arbeid med å optimalisere ytelsen og effektiviteten til Python-støtte i VS Code, skriver selskapet.

Nå får du beskjed hvis du har rotet til RegEx-uttrykkene dine. 📸: GitHub
Nå får du beskjed hvis du har rotet til RegEx-uttrykkene dine. 📸: GitHub Vis mer

Forbedret Copilot-utvidelse

Blant alle de små og store forbedringene, nevner vi også:

  • Forbedret og mer kompakt visning av inline-chat-forslag med GitHub Copilot-utvidelsen.
  • Støtte for TypeScript 5.5, som blant annet gir deg syntaks-sjekking for RegEx-uttrykk.
  • Ny profil-editor. Du kan for eksempel ha skreddersydde profiler for hvert språk – med ulike VS Code-tillegg og innstillinger for hver profil.
Hver profil kan ha ulike innstillinger og laste inn ulike VS Code-tillegg. 📸: GitHub
Hver profil kan ha ulike innstillinger og laste inn ulike VS Code-tillegg. 📸: GitHub Vis mer

Mac-brukere melder om bugs

Den nye VS Code-oppdateringen har stort sett fått gode tilbakemeldinger, spesielt har flere utviklere gitt skryt til den nye måten å visualisere inn- og utgående endringer.

Oppdateringen har imidlertid vist seg å ikke være helt fri for bugs, melder DevClass. Det gjelder spesielt for utviklere som sitter på gamle versjoner av macOS. Oppdateringen fungerer ikke i det hele tatt på macOS "Catalina" (10.15) eller "Big Sur" (11.x).

Så kan man jo spørre seg hvorfor noen bruker såpass gamle versjoner av macOS – vi er nå på versjon 14.x (med beta 15 ute). Men det kan være så enkelt som at bedriften man jobber i ikke har valgt å rulle ut de nyeste versjonene, eller at det rett og slett ikke er mulig:

En av brukerne som har meldt inn en "issue" på GitHub skriver at vedkommende har en gammel testmaskin som rett og slett ikke lar seg oppdatere til en nyere versjon.

Microsoft er klar over problemet og undersøker det, men skriver at støtte for gamle versjoner av et OS ofte kan være problematisk. Derfor anbefaler de brukere med problemer til å nedgradere til versjon 1.90 og skru av automatiske oppdateringer inntil videre.