"Livet er et lære. Man må alltid lære" sa den legendariske Paradise Hotel-deltakeren Mayoo så klokt.
Han har selvfølgelig helt rett. Og det gjelder kanskje enda mer for utviklere enn Paradise Hotel-deltakere.
For i en bransje hvor det popper opp nye biblioteker, rammeverk og tjenester hvert kvarter hele døgnet, må de fleste av oss på et tidspunkt prøve å lære oss noe nytt.
Men hvor? Hvilke tjenester har de aller beste kursene i programmering, når de offisielle dokumentasjonene ikke helt strekker til?
I ukas kode24-timen går vi gjennom tjenestene medlemmene i kode24-klubben mener er aller best, og her får du de aller mest populære.
Kanskje du også finner en du ikke visste om fra før?
#1: Pluralsight 👀
- Ikke noen ukjent gullgruve, men jeg digger Pluralsight, skriver Andreas.
Pluralsight er tjenesten aller flest nevner - og dermed vinneren i Facebook-tråden.
«Føler ofte at mye av innholdet der er av noe høyere kvalitet enn YouTube og Udemy.»
- Føler ofte at mye av innholdet der er av noe høyere kvalitet enn YouTube og Udemy. Stort sett veldig fornøyd med tjenesten, skriver Trym, som får tjenesten gjennom jobben.
Det virker også å være litt av greia med Pluralsight, som reklamerer med "Give teams the skills they need to deliver on your technology strategy and adopt new tools quickly."
Kursene strekker seg fra webutvikling til kunstig intelligens, fra nettverk til sikkerhet. Det amerikanske selskapet har holdt på siden 2004, og omsatte med sine 1.700 ansatte for rundt 316 millioner dollar i fjor, ifølge Wikipedia.
#2: Udemy 🎓
- Udemy er stedet jeg oppsøker først om jeg vil lære noe nytt, skriver Roy.
- Tror aldri jeg har betalt mer enn 150 kroner for et kurs, de har jo så å si alltid "tilbud", og mange av kursene holder et svært høyt kvalitetsnivå, med veldig mye innhold. Og med 30 dagers "no questions asked" angrerett er det veldig lettvint og trygt.
- Mens jeg har «fulgt med» har jeg svart på epost og laga lunsj
Han er langt fra alene om å like Udemy, som stikker av med sølvmedaljen i vår telling. Selv om de ofte markedsfører seg som et sted hvor folk går for å bli utvikler, har de med sitt enorme bibliotek av kurs selvfølgelig ting for de som allerede er utvikler, og bare vil lære seg noe spesifikt, også.
Wikipedia påstår at det amerikanske selskapet har 35 millioner studenter og 57.000 kursholdere - men sistnevnte tall byr også på noen utfordringer.
- Unngår Udemy av prinsipp, siden de har vist seg å være en utmerket plattform for de som vil stjele andre sine kurs, skriver Glenn, og viser til at blant annet Troy Hunt har funnet sine Pluralsight-kurs piratkopiert på Udemy.
#3: Fireship.io 🔥
- Pluralsight og Fireship.io anbefales. Både YouTube-kanalen og nettsiden, skriver Peter i kode24-klubben.
- Fireship er legende, svarer Anders.
Fireship.io blir nevnt av flere andre, og sikrer seg bronsjemedaljen i denne runda. Men vi tipper det ikke bare er oss i kode24 som aldri hadde hørt om akkurat denne ressursen.
«Fireship er legende.»
Fireship drives av Jeff Delaney, og sammenlikna med de andre sidene på denne lista ser du raskt at tjenesten hans er noe mer... hipp enn de andre, med valgfri darkmode og emojibonanza.
Her er det kvalitet over kvantitet. "The mission of Fireship.io is simple… Create practical content and resources that increase developer happiness 😁 and productivity 🚀" skriver sida, og tilbyr kurs i først og fremst webteknologier som React, Vue, Angular, Firebase og Flutter - ja, han er glad i Google-teknologier.
Mange småkurs er gratis, større kurs koster penger, og alle satser på å blande bruk av både video og kode og chat.
Veldig kule greier, og absolutt noe vi i kode24 kommer til å kose oss med framover!
#4: Alle de andre 📺
Har du hørt om videonettstedet Youtube? Der finner du også folk som preiker om programmering, tro det eller ei.
- Mye bra på Youtube også, om man bare raffinerer søket litt! tipser Nicklas.
Scrimba er det også flere som nevner, som markedsfører seg som et sted man lærer frontend-utvikling.
- Cloud Academy er bra på... ja, cloud, tipser Anders.
- Sjekker ofte learnxinyminutes.com for å få en «rask» oversikt, skriver Rolf.
Andre tipser om klassikeren O’Reilly, kursene til Wes Bos og Microsoft Learn.
For på samme måte som det dukker opp ny teknologi hvert kvarter hele døgnet, virker det av og til som det dukker opp nye nettkurs minst like ofte.
Bli med på Toms Kodeskole!
Slik blir du elev ved Toms Kodeskole, løser oppgavene med Katuut og vinner premier.