Slik bygde de Pangea

Bekk inviterer til en annerledes digital konferanse, koda i React og hosta på Netlify. - Det har vært ganske hektisk!

Idéen til Pangea, Bekk sitt digitale arrangement, ble ikke sagt høyt for 18. august i år. Her fra utviklingen, som har gått i rekordfart. 📸: Privat
Idéen til Pangea, Bekk sitt digitale arrangement, ble ikke sagt høyt for 18. august i år. Her fra utviklingen, som har gått i rekordfart. 📸: Privat Vis mer

Forrige uke lanserte konsulentselskapet Bekk en splitter ny versjon av den eksperimentelle nettsiden oi.bekk.no.

Pangea, kaller de den: en kombinasjon av arrangement, blogg, webinar, workshopper, webeksperimenter - og til og med et pizzakurs.

"Her har engasjement og skaperglede igjen fått blomstre, etter litt annerledes periode hvor ting har vært litt tyngre for mange" hevder Bekk i en pressemelding til kode24.

Selve arrangementet varer i ti dager, frem til 4. oktober, og på kalenderen står blant annet Elm-programmering av roboter, live-konserter og JavaScript-gåter.

Det hele startet med et møte 18. august.

Utvikler Mathilde Wærstad i Bekk står bak idéen til Pangea. 📸: Privat
Utvikler Mathilde Wærstad i Bekk står bak idéen til Pangea. 📸: Privat Vis mer

Startet med en tanke

- Idéen til Pangea ble sagt høyt for første gang 18. august, så vi har hatt relativt kort tid til prosjektet, forteller utvikler og rekrutteringsansvarlig i Bekk, Mathilde Wærstad, til kode24.

- Det første steget ble vel å se om det var andre enn meg selv som syntes idéen var noe, og når det ble bekreftet, måtte vi finne noen som kunne lage det.

Wærstad fikk tak i to designere, to utviklere og to stykker som kunne lage innhold. Så begynte ballen å rulle.

- På dette tidspunktet hadde vi ikke navn på arrangementet, vi hadde ikke noe visuelt å vise til, og vi hadde ikke noe innhold. Vi hadde bare en tanke om hva vi ønsket at det skulle være; faglig, utforskende, overraskende og underholdende, forteller hun.

Selve utviklingen av Pangea startet siste uka i august. Wærstad forteller at de hadde flaks ved at fire nyansatte plutselig dukket opp 5. september, og kunne bidra på utviklinga.

- Så det har egentlig bare vært snakk om å hive seg rundt for å finne innhold, konsept, utseende og navn, og ikke minst det å lage hele løsningen. Det har vært ganske så hektisk, men herlighet så morsomt det har vært å jobbe med!

Utvikler Mathilde Wærstad i Bekk forteller at de har brukt mye tid i Figma, for å skissere løsningen. 📸: Privat
Utvikler Mathilde Wærstad i Bekk forteller at de har brukt mye tid i Figma, for å skissere løsningen. 📸: Privat Vis mer

Ikke uventet stack

De som leser kode24-hyppig vet nok at React er et foretrukket rammeverk for folka i Bekk. Dermed er det nok ikke et sjokk at også Pangea er bygget i rammeverket.

- Koden er skrevet i React med Typescript, forklarer Wærstad.

- Det er fokus på bruk av Styled Components, som gjør at koden er lett og oversiktlig å lese, og samtidig fin å navigere seg rundt i og lett tilgjengelig for å gjøre endringer.

Wærstad forteller at løsningen er relativt lettvektig, og at det hele tjenes fra Netlify.

- I tillegg så har vi brukt mye Framer Motion for animasjoner, og ikke minst Figma til skissering og kommunikasjon, fortsetter hun.

«Det er fokus på bruk av Styled Components, som gjør at koden er lett og oversiktlig å lese.»

Sett av tid

Wærsted forteller at hennes foreløpige favoritt i Pangea er blogginnlegget «Et brev til 21 år gamle meg» , men hun synes folk bør sette av tid til å se selv hva som finnes inne i Pangea.

- Vi har et par konkurranser som har en utløpsdato, for eksempel en CTF eller det vi har kalt «Lyden av Bekk», basert på P4 sin Lyden av Norge, i tillegg til en ganske kul Elm-konkurranse, hvor man skal programmere sin egen robot som skal ut i en kamp som kjøres live nå på fredag.

Wærstad forteller at det i tillegg kjøres live-sesjoner hver dag, med faglige foredrag, konserter og samtaler.

- Dette vil være innhold som vises én gang, i motsetning til alt som ligger ute fra før, forklarer hun.

Wærstad oppfordrer alle interesserte til å sjekke kalenderen i Pangea for å holde seg oppdatert på hva som skjer fremover. Hva som skjer med Pangea etter det digitale arrangementet er ferdig derimot er hun derimot usikker på.

- oi.bekk.no er en side som er i stadig endring. Det har levd siden mars, med mange konsepter underveis. Det nåværende konseptet vil være på oi.bekk.no, mens tidligere konsepter finnes på oi.bekk.no/arkiv. Tanken er at Pangea skal leve her senere. Mulig vi må skjule eller fjerne noe av innholdet, det må vi se på.