Før jul publiserte kode24 våre nominerte til årets kode24-priser, og gjennom jula har dere stemt på deres favoritter.
Etter over 500 stemmer er vinnerne av våre seks kategorier klare - og én kar har en finger med i spillet i hele tre av seierne:
Kristofer Gilvedt Selbekk vant Årets hobbyprosjekt og Årets podcast-gjest, og arbeidsgiveren hans Bekk vant Årets initativ for et arrangement også han var involvert i.
- Det er jo et veldig stort kompliment å bli nominert til disse prisene, så det å ta hjem ikke bare én, men hele tre priser er jo helt galimatias! jubler Selbekk til kode24.
Men vi har mange andre vinnere, også - så gratulerer til alle sammen! Her er vinnerne av kode24-prisen 2020, og hva de har å si om det som sikra seieren.
«Det pushes stadig nye commits med nye features, bugfixes og design-tweaks.»
Sjau: - Skrevet omtrent uten én eneste linje CSS
Årets hobbyprosjekt 🧶
- vinneren: Kristofer Giltvedt Selbekk i Bekk med "Sjau"
- fra juryens nominasjon: "System for å arrangere dugnader over nett uten å møtes fysisk. De beste hobbyprosjektene løser et problem man opplever selv, og det gjør Selbekk med Sjau, som har stort potensialet også utenfor hans eget borettslag."
- Sjau er fortsatt under aktiv utvikling, og det pushes stadig nye commits med nye features, bugfixes og design-tweaks, forteller Selbekk til kode24.
Det hittil være registrert nesten 2.500 brukere, og blitt oppretta over 2.000 oppgaver fordelt på over 360 "sjauer".
- Den neste store ildprøven blir nok til våren, med neste dugnadssesong. Da har vi fått laget massevis av nye fine features, og jobbet med å gjøre tjenesten så enkel å bruke som overhodet mulig. Her skal både småbarnsmor og gamlefar få være med å bidra til felleskapet der de bor!
- Du kaster bort alles tid med forkorta variabel-navn!
Årets guide 💡
- vinneren: Ivan Skodje i ITverket med "- Du kaster bort alles tid med forkorta variabel-navn!"
- fra juryens nominasjon: "Denne treffer en spiker som de fleste kjenner seg igjen i midt på hodet, med gode eksempler og en morsom tekst. Godt lest, og godt likt."
Det har ikke lyktes kode24 å få en kommentar fra Skodje ennå.
For nye lesere kan kommentaren hans oppsummeres med følgende utdrag:
"Forkortelse av variabelnavn er unødvendig, og krever at de som utvikler bruker hodet mer enn nødvendig. Ikke bare er det en ineffektiv måte å skrive kode på, du kaster bort tiden til hele teamet ditt."
Slik bygde de Pangea
Årets initiativ 💪
- vinneren: Bekk med arrangementet Pangea
- fra juryens nominasjon: "Bekk veit å slå på stortromma når de først gjør noe, og da de arrangerte denne digitale konferansen dette koronaåret var det med så mye greier og konserter og konkurranser og styr at vi strengt tatt fortsatt ikke helt har skjønt hva som skjedde. Men vi likte det."
- Jeg har sjeldent sett et like flott arrangement som Pangea, med et så variert innhold, spennende grafisk profil og ikke minst haugevis av bidragsytere fra hele bredden av Bekk! jubler Kristofer Giltvedt Selbekk på vegne av Bekk.
Han bidro mest med innhold til konferansen, på lik linje med veldig mange andre Bekk-ere, og forteller at nøkkelpersonene bak Pangea var Marlin Tollefsen, Elin Parr Ohme, Anna Regine Endal, Thea Hove Johansen, Halvor Reiten, Kristoffer Olsen, Erik Steinsland, August Lund Eilertsen, Thea Sommersletta, Emilie Hallgren, Tobias Pettrem og Mathilde Wærstad.
- Det er ingen planer for å gjenta Pangea med det første, men oi.bekk.no vil nok leve videre på et vis. Vi får se hva året bringer!
«Det jeg ikke hadde sett for meg, var at så mange ville komme til meg med sine historier.»
Nicolai er utbrent:
- Jeg var utvikler, teamleder og prosjektleder
Årets innlegg 👏
- vinneren: Nicolai Gjellestad med "Nicolai er utbrent: - Jeg var utvikler, teamleder og prosjektleder"
- fra juryens nominasjon: "Vi elsker utviklere som tør å åpne seg, og det gjør leserne våre, også. Nicolai tør å snakke åpent om et utbredt problem, som dessverre er noe tabubelagt, og det applauderer vi.
- Jeg har fått utelukkende positive tilbakemeldinger. Det jeg ikke hadde sett for meg, var at så mange ville komme til meg med sine historier. Jeg traff åpenbart en nerve, sier Gjellestad til kode24 når han blir gratulert med seieren.
- Og hvordan går det med deg nå? Ser 2021 ut til å bli et bedre år for deg?
- Ja, absolutt. Halve året skal jeg ha foreldrepermisjon, og jeg har starta mitt eget selskap og avtalt mitt første konsulentoppdrag. Jeg gleder meg til det.
Slik blir du en bedre React-utvikler i 2020
Årets podcast-gjest 🎧
- vinneren: Kristofer Giltvedt Selbekks i Bekk i kode24-timens "Tips for React i 2020"
- fra episodens beskrivelse: "Vi får storfint besøk av React-guru, Bekk-konsulent og Entur-utvikler Kristofer Giltvedt Selbekk, som gir sine beste tips til hvordan du lykkes som React-utvikler i 2020. "
- Dette var faktisk den første podcasten jeg noensinne har spilt inn! Men med så gode motspillere som dere - i et så trangt rom, pre-korona selvfølgelig, skulle det bare mangle at det ble en suksess. Nå skal jeg jommen meg sette meg ned og høre på hva jeg pratet om også! humrer Selbekk.
- Har du fått vært med på noen flere etter kode24-timen?
- Jeg har fått æren av å være med i to i regi av Bekk. I den første forklarte jeg React til vår husevolosjonsbiolog, og i den andre pratet jeg om Sjau og hvordan man kan gå fra utvikler til grunder sammen med den veldig suksessfulle seriegrunderen Kyrre Watne. Veldig morsomme samtaler begge to. Det er veldig gøy å være med på podcaster - det oppleves veldig lavterskel at noen bare tar opp en god samtale!
- Jag skulle vilja höra mer "Vad behöver egentligen användaren?"
Årets hjemmekontor ☕
- vinneren: Emma Rasmusson i Accenture, med hjemmekontoret vi kalte "Kjøkkenkoderen"
- fra juryens nominasjon: "Dette er peak hjemmekontor våren 2020, med bøker oppå bokser oppå bokser oppå kjøkkenbord og gode greier. Vi håper ikke hun satt sånn så lenge."
- Det er noen som har hørt fra seg ja, og har syntes det var en veldig kreativ løsning, sier Rasmusson til kode24.
- Bildet du vant med ble tatt i mai, så hvordan ser hjemmekontoret ditt ut i dag?
- Hjemmekontoret ser annerledes ut i dag, med laptop-stativ og et mindre laptop-bord. En mer stabil løsning, som også visuelt ser litt bedre ut!