Dette var uken for store bukselinninger 👖, en sagnomsust hund 🐶 og en kreativ bruk av naturen 🍗.
Og 1 177 ting skjedde i frontend-verdenen!
Chakra UI endelig ute i en stabil major 🥳
De som har giddet å høre på meg i det siste, vet at jeg er en enorm fan av Chakra UI.
Dette fantastisk fleksible komponentbiblioteket fra Nigeria har doblet utviklingshastigheten min, og har gjort at jeg kan lansere fete produkter i en fart!
Sjau: - Skrevet omtrent uten én eneste linje CSS
Det har vært tilgjengelig i en stabil 0.x versjon ganske lenge, men i de siste månedene har jeg sett stadig nye 1.x release candidate versjoner bli lansert. Og i forrige uke var det endelig på tide å lansere den første stabile major-versjonen av Chakra UI.
Oppgraderingen fra 0.x er ganske lang (tro meg, jeg har oppgradert to store apper), men vel dokumentert, og for det meste “søk og erstatt”. Det du får tilbake er en finslipt gruppe med komponenter som gjør det å lage sitt eget tilpassede komponentbibliotek til en lek.
Sjekk ut både biblioteket og den fantastiske dokumentasjonen her.
PS — og litt snikreklame — jeg holdt en talk der jeg live-kodet litt med Chakra UI på Bekk sin fagkveld om skaperglede. Ta en titt om du vil!
6 designfeil i JavaScript 🤐
Jeg elsker JavaScript, men jeg må jo innrømme at selv jeg blir… vel, overrasket over hvordan ting har blitt løst opp gjennom.
JavaScript-kritiker og sesongbasert navnehaver Sam Winter har oppsummert 6 av de tingene han mener er mest kritikkverdig med JavaScript.
Morsomt skrevet og underholdende for en trøtt tirsdag.
Slik lagde Thomas koronastatistikk i Vue
Pene React-diagrammer 📊
Jeg må innrømme at det ikke er så ofte jeg har behov for å lage diagrammer i de appene jeg jobber i, men det høres jo definitivt ut som noe man kunne snublet over på et vis.
De hyggelige folka hos Beautiful Interactions har laget et nytt bibliotek for å gjøre nettopp diagrammer enklere for React-folket. Møt beautiful-react-diagrams — biblioteket man kan forstå hva gjør utifra navnet 😅
Her kan du lage bokser, lage piler mellom dem, og tilogmed gjøre dem interaktive! 🤯 Dette skal definitivt bookmarkes til jeg trenger det!
Responsiv preview med CodeSandbox 📱
CodeSandbox er et av de flotteste verktøyene jeg vet om. Man kan komme i gang med å utvikle omtrent hva det skulle være uten å ha en eneste editor eller runtime på dataen sin, og det fungerer overraskende godt i forhold til hva man tror. Og i forrige uke ble det om mulig enda bedre!
Nå får man nemlig muligheten til å kunne previewe hvordan appen eller nettsiden du lager kommer til å se ut på forskjellige enheter!
New on CodeSandbox: Responsive Preview ✨
— CodeSandbox (@codesandbox) November 11, 2020
Quickly see what your creations look like at different screen sizes, such as mobile, tablet, and desktop. pic.twitter.com/VNPqra3U8t
Dette er i alle fall en feature jeg kommer til å bruke mye fremover!
Skriv sikker React! 🔒
React er jo et ganske sikkert frontend-rammeverk by default, men det er fortsatt en god del ting du må passe deg for, hvis du ikke vil at bleke, svette, hvite gutter i hoodies kommer og angriper deg.
Snyk har skrevet en veldig fin liten guide med 10 ting du burde gjøre i React-appene dine for å passe på sikkerheten. Ganske nyttig å ha med på veien!
Det var det for denne uken! Tusen takk for at du tok turen inn, og takk for at du leste hele sullamitten 😅 Sees igjen neste uke!
10 viktige prinsipper for sikkerhetsdesign
Applikasjoner eller infrastruktur, i skyen eller kjelleren - Even Lysen i Visma gir deg de viktigste tipsene for sikker kode.