Forrige uke har to amerikanske startups blitt børsnotert, og den ene, Airbnb, har mange av oss et forhold til. Det andre, DoorDash, er USA ledende aktør innen hjemkjøring av mat fra lokale restauranter.
Begge selskapene var i sin spede barndom innom akselerator-programmet Y Combinator, og rådgivere i Y Combinator skriver denne uken om sine første møter med Airbnb og DoorDash. Det er rett og slett interessant lesning.
Gjengen som startet Airbnb hadde en mappe full av overtrukne kredittkort, som de brukte for å finansiere livsoppholdet sitt mens de reiste rundt i New York og forsøke å hjelpe de aller første Airbnb-vertene med å lykkes med utleie. Samtidig var de proppfulle av energi, nærmest ustoppelige.
«Gjengen som startet Airbnb hadde en mappe full av overtrukne kredittkort.»
Men det er minst like spennende å lese om DoorDash, et selskap nesten ingen — heller ikke Y Combinator — hadde noen tro på. Men de lyktes fordi de utrettelig reiste rundt og besøkte lokale virksomheter i San Fransisco, for å lære. Samtidig som de selv jobbet som utkjøringsbud.
Fellesnevneren fremfor noen er evnen Airbnb og DoorDash hadde til å identifisere et problem, og løse det gjennom dyp innsikt i de involverte aktørenes virkelige kontekst. Til inspirasjon dette, altså.
10 favoritter denne uken
- The era of UI unification
- Exploring color on Google Maps (se ukens logo)
- UX guidelines for augmented-reality shopping tools + Enterprise AR will follow these 3 paths in 2021
- 5 grunner til at mange designsprinter feiler
- Direct-to-Consumer aesthetic: how minimalism obscures our identities
- I browsed through 100+ brutalist websites; here’s what I learned
- NRK Beta: Telefonen spionerte på meg. Slik fant jeg overvåkerne.
- Why life can’t be simpler
- Ben Evans: The regulator’s puzzle
- The global AI index. Norge er et godt stykke ned på listen.
Hvordan programmerer man maskinlæring og kunstig intelligens?
Noen har lyttet
Jeg har i flere ferske Skvulp klaget over at “smarte hus” løser mikroskopiske problemer, mens vi fortsatt må skifte sengetøy og ta oppvasken selv.
Noen har hørt klagingen min! Moley Robotics har lansert en robot som lager god mat, og dessuten vasker opp i etterkant, uten å klage.
Som alle involverte påpeker: Prisen må ned før denne blir å finne i ethvert hjem.
Fint og morsomt
- Cameras and lenses
- The politics of calendar bots
- Roboclaus er en digital secret santa
- Tiny water-based robot is powered by light and can walk, move cargo and even dance
3 superenkle og morsomme UU-tester
Ta musa i motsatt hånd, zoom inn 400 prosent, bare bruk tastaturet - det hjelper både funksjonsfriske og funksjonsnedsatte, skriver Morten Laugerud i Kantega.