Kildekoden til kult­spillet VVVVVV er nå offentlig

Skvulp: Teknologiene som vil dominere 2020-tallet, animasjonsguide for UX, grunnen til at VR floppet, Teslaer kan snart prate, 7 grunner til at gaming blir det neste store og Spotifys spilleliste for kjæledyret ditt. Her er ukens beste saker!

Kara Swisher er en tech-journalist det er verdt å følge med på. Foruten å skrive fast i New York Times lager hun blant annet podcasten Pivot hver fredag, sammen med Scott Galloway. Pivot er både morsom og innsiktsfull, og virkelig oppdatert på de viktigste tech-hendelsene globalt.

Nå har Swisher skrevet en interessant tekst om fremtiden. Hun ser for seg at tech vil bidra til å redde klimaet, har potensialet til å gi oss et nytt og bedre arbeidsliv og bidra til mer likestilling. Det teksten mangler i konkrete tips og triks tas igjen ved å plante visjonære ideer man godt kan ta med seg videre. Kanskje vil faktisk verden se bedre ut i 2030?

Swisher avslutter imidlertid med å predike en nær fremtid (nesten) uten skjermer. Vi gjorde det samme i Skvulp-redaksjonen allerede i 2012–2013, mener jeg å huske … men ja, her sitter du, da!

10 gode om design og teknologi

  1. Nielsen Norman: Slik bør du bruke animasjoner i UX
  2. Grundig innføring i dark mode fra Steve Hoober + DarkModeDesign, en verktøykasse for dark mode-design
  3. User interviewing: The short and sweet way to get to know your user
  4. A collection of free single-purpose online tools for web developers
  5. JetBrains Mono, a typeface for developers
  6. Kildekoden til kultspillet VVVVVV er nå offentlig
  7. Hvorfor gikk det galt med VR?
  8. Facebook has trained an AI to solve the toughest of math problems
  9. What is the future of product design in the 2020s?
  10. God liste over all verdens design- og front-end-konferanser i 2020 (mer brukervennlig enn oversikten vi delte i forrige Skvulp)

Rapporter

Norge

Business og samfunn

Medier

Marketing

Marting Weigel hos Wieden+Kennedy skriver ofte interessante refleksjoner om reklamens plass i samfunnet. Hans ferskeste tekst tar et kraftig oppgjør med ideen om at vi kan gjøre verden til et bedre sted gjennom forbruk.

Fint og morsomt