I sommer skrev vi om den 25 år gamle kodestudenten Atle Myrland Lund som mistet sommerjobben sin på grunn av pandemien, og istedenfor bestemte seg for å starte en blogg.
Nå her derimot hellet snudd, og hobbykoderen fra Bamble har kapret seg en deltidsstilling i det Grenlands-baserte teknologiselskapet Mevo.
Mye takket være sommerens hobbyprosjekter.
En drøm
Kode-sommerjobben til Atle falt bort, men så fikk han et godt råd
- Å kunne jobbe med programmering har vært en drøm for meg i flere år nå, så å få en jobb i kodebransjen føles utrolig deilig! forteller Lund henrykt til kode24.
Han forteller at når han først søkte jobben gjorde han det klart at han ikke satt med de kunnskapene som trengtes, men at han hadde lett for å lære.
- Jeg tror jeg fikk jobben ved at jeg viste engasjement og at jeg fikk, takket være bloggen, bevist hvor fort jeg lærer ting. Det hjalp nok sikkert veldig å også ha noen andre prosjekter å vise til, forteller han.
Et av prosjektene Lund viste frem var en React Native-app, kalt Nature tracker.
Medgründer i startupen Mevo, Kristian Grønevet, bekrefter at engasjementet og hobbyprosjektene var hovedgrunnen til at de ga han en sjansen.
- Vi søkte etter en fullstack-utvikler i sommer, og da kom det blant annet en mail fra Atle, der han skrev at han egentlig ikke kunne de tingene vi søkte etter - men han hadde veldig lyst på jobben.
- Han lagde på eget initiativ en MVP på en app med React Native på svært kort tid i sommer, som virkelig imponerte oss. Så det, kombinert med at han er en jordnær og bra fyr, gjorde at vi fant ut at vi måtte satse på han! forteller Grønevet.
- Vanskelig å vite hva man skal google
Rekruttering underveis i utdanning
Selv om Lund jubler over kodejobben, forteller han at han fortsatt skal studere ferdig, ved utviklerstudiet på Universitetet i Sørøst-Norge i Porsgrunn.
- Første prioritet får være å bli ferdig med studiene. Der har jeg fortsatt 1,5 år igjen, forteller han.
Grønevet i Mevo sier at de gjerne skulle hatt Lund fulltid fra dag én, men at det er store fordeler med å rekruttere folk underveis i utdanningsløpet, også.
- Atle får mer tid til å lære seg hvordan vi har satt opp våre systemer, samtidig som han kan tilpasse deler av utdanningen sin til hva vi trenger. Universitetet i Sørøst-Norge har også et tett samarbeid med næringslivet, og åpner for å la studenter gjøre for eksempel bacheloroppgaven ute hos bedrifter, forteller han.
«Nå får jeg muligheten til å lære ting fra skolen, for så å prøve det ut på jobb samtidig.»
Skal lære på jobb
Grønevet forteller at Lund i første omgang skal sette seg inn i systemer og sette opp et eget utviklingsmiljø. Deretter skal han "shadowe" andre utviklere i Mevo, som skal være i sluttfasen av en ganske heftig sprint.
- Når vi går inn i en litt mer normal driftsyklus vil Atle få tildelt oppgaver som han fikser selv, alt fra bugs til mindre features. Appen som sluttbrukere bruker er bygget med React Native, og administrasjonsløsningen er bygget med Laravel og React, og alt kjører på AWS, forteller Grønevet.
AI-miljøet i Trondheim vokser:
- Studentene ser verdien
Lund er ansatt som vanlig fullstack-utvikler, og skal i utgangspunktet sette seg inn i hele løsningen til Mevo.
Lund forteller at han er vant til å jobbe alene på sine egne apper og spill, og at det er spennende å få være med på et så stort utviklingsprosjekt. Spesielt gleder han seg til å lære mer om backend-delen. Det var derfor han var ivrig på å komme seg ut i arbeidslivet, sier han. For å lære mer.
- Nå får jeg muligheten til å lære ting fra skolen, for så å prøve det ut på jobb samtidig, jubler han.
- Jeg kan vel ikke helt legge skjul på at koden jeg har møtt på i arbeidslivet er litt mer organisert og dokumentert enn det jeg er vandt med fra før i mine prosjekter, men det tar jeg som en flott mulighet til å lære å organisere kode bedre!
«Tilgangen på utviklere, og særlig fullstack-utviklere, er vel ganske støvsugd over hele landet om dagen.»
Støvsugd over hele landet
Å skaffe fullstack-utviklere er ikke lett om dagen, forteller Grønevet i Mevo.
- Tilgangen på utviklere, og særlig fullstack-utviklere, er vel ganske støvsugd over hele landet om dagen, og det er ikke noe unntak her i Grenland.
Han tror også utviklere i Grenlands-området er mindre villig til å ta sjanser.
- Det er overraskende mange spennende teknologibedrifter her i området, og også mange svært flinke utviklere. Men det er kanskje litt større terskel for å hoppe over til en usikker startup-tilværelse om man har en trygg jobb her… enn hva det for eksempel er i Oslo.
- Vi lager en fake nettbutikk der man kan betale med Vipps!
Sommerkoderen: NTNU-student Hedda Mathilde tilbringer sommeren hos Vipps. 🌻