- Vi har lenge både spilt og arrangert turneringer, og syntes det var på høy tid at vi fikk en offisiell bedriftsserie i CS:GO. Så da tenkte vi å teste det ut, da! forteller Håvar Bjørnseth.
Han er produktutvikler i ScaleAQ, og samtidig daglig leder i startupen Gamefraym - en norsk plattform for gjennomføring av nettopp esport.
Resultatet ble en turnering i Counter-Strike (CS:GO) før sommeren - kalt "Counterconsultant-Strike", med slagordet "Pils for Kills".
Blant lagene fant vi konsulentselskaper som Kodemaker, Forse, Fink, Enso, Bekk og Boitano - sistnevnte har også konsulenter som jobber med Gamefraym.
Bekk stakk av med seieren, visstnok ganske overlegent. Men det er ikke sikkert de vil beholde pokalen. For nå vil arrangørene ha med enda flere lag, i det som skal bli en bedriftserie i CS:GO blant norske utviklere.
«Om noen ønsker å melde seg på som ikke er IT-konsulenter, så skal vi absolutt ikke stå i veien for det - snarere tvert i mot!»
Ikke bare konsulenter
- Serien blir gjennomført som en hvilken som helst serie; det er et sett med begrensede lag, der alle møter alle, og spillpremissene er like som det de beste i verden har. Over cirka to måneder vil lagene møte hverandre, før vi til slutt står igjen med fire lag som vil spille sluttspill, og til slutt finale, forklarer Bjørnseth til kode24.
Arrangøren er Gamefraym, bestående av gründerne Håvar Bjørnseth og Simen Frøiland, begge i Haugesund, sammen med Webstep-utvikler og esport-entusiast Stian Storrvik.
Og i utgangspunktet er det en serie for konsulenter.
- Men hvorfor bare konsulenter? Hva med de stakars interne utviklerne der ute?
- Fordi vi ikke fant noen morsomme ordspill på utvikler! humrer Bjørnseth.
- Nei, det kom egentlig naturlig ettersom det var konsulentbransjen som var nærmest oss. Men om noen ønsker å melde seg på som ikke er IT-konsulenter, så skal vi absolutt ikke stå i veien for det - snarere tvert i mot!
Heier på heiagjenger
Serien starter 14. september, varer i syv uker og det lokkes med gjev pokal.
Man bør være minst fem stykker for å stille et lag, og du finner mer informasjon på bedriftsliga.gamefraym.com.
- Hva om man ikke tør å spille, men bare vil heie?
- Heiagjenger tar vi gjerne imot! gliser Bjørnseth.
- Alle spillrundene vil ha minst èn kamp dekket og sendt på Twitch. Der er det mulighet for å se på sendingen, kommentere og kanskje til og med vise på storskjerm med en kald en med kolleger?
Start for startup
Det er ingen hemmelighet at Gamefraym ikke arrangerer dette bare for å være snille og greie - det er nettopp slike ting de håper å leve av i framtida.
- Serien er i utgangspunktet ment som en myk inngang for bedriftsmarkedet å ta imot esport. Vi starter der vi tror det er enklest å komme i gang; i et kompetent miljø som vi kjenner, og som sannsynligvis har endel gamere i seg, forteller Bjørnseth.
Gamefrayms produkt automatiserer gjennomføring av konkurranser i dataspill. Eller esport, som det heter i 2020. I ryggen har de blant annet Boitano, som har investert i produktet gjennom konsulenter.
- Akkurat nå er nettsiden litt vanskelig å forstå for de som ikke "kan gamet", men dette skal vi gjøre noe med når vi på et tidspunkt går inn i kommersialiseringsfasen, påpeker Bjørnseth.
Bra trening..?
- Hvorfor bør norske utviklere spille mer med kolleger og konkurrenter? Hva får man ut av det, egentlig?
- Vi er overbevist om at spill, og da kanskje spesielt på konkurransenivå, bidrar til å utvikle en god del nyttige personlige egenskaper. For å nevne noen, så er det åpenbart at lagarbeid, avgjørelsesegenskaper og evne til å prosessere informasjon hurtig får testet seg om man skal konkurrere i spill, svarer Gamefraym-gründeren.
- Når det i tillegg kan bidra til å samle en felles interesse som jeg tror mange driver med, uten at det helt dominerer over klatring eller sykkelpraten i lunsjen, så mener vi det er win-win.
- Det er klart det også er en bonus at med en uavklart COVID-19 situasjon, så kan man delta hjemmefra. Og det tar faktisk mindre tid å være med enn de fleste tradisjonelle sportsaktiviteter.
Møt Ascend NTNU, som er i verdenstoppen med autonome droner
Slik bygger og programmerer studentene droner som styrer seg selv. 🤖