For ett år siden tok kode24 en titt på utviklerne bak topplisten commits.top for Norge. En liste som viser de mest aktive Github-brukerne, fordelt på land.
Norges mest aktive: 11.178 commits på ett år
Møt koderne som koder mest.
På toppen tronet Geir Gåsodden, med svimlende 11.178 commits på et snaut år.
Men mye koding kan skje på et år, derfor har vi tatt en ny titt på listen, og folkene som skjuler seg bak de fjonge Github-brukernavnene.
Årets liste byr både på kjente navn, og noen nye.
kode24 har tatt en prat med førsteplass, femteplass og åttendeplass på lista, for å høre hva som gjør at disse utviklerne klarer å være så aktive.
#8: @DandelionSprout (2.791 bidrag)
Bak løvetann-navnet på åttendeplass finner vi Imre Kristoffer Eilertsen, som forteller til kode24 at det ikke nødvendigvis er på grunn av utvikling han havner så høyt på lista.
For rundt 90 prosent av Github-aktiviteten forteller Imre at stammer fra hans involvering i Adblock-lister, som blant annet involverer å finne elementer som skal skjules på ulike sider, og feedback i Adblock-programmenes team-grupper.
Eilertsen forteller at han vedlikeholder mellom 70 til 90 egne lister, noe han anslår kan være stående verdensrekord, i ekstremt forskjellige temaer. Han anslår at han gjør alt fra 2 til 15 oppdateringer på dem hver dag.
Og selv om han forteller at han vedlikeholder noen Python-skript, og har blitt ganske god på RegEx, så har han, i følge seg selv, "tilnærmet null kode-skills".
Men at aktiviteten skal holde seg på et lignende nivå i 2020, har ikke Eilertsen noe ønske om.
- Etter en nokså trist desember, hvor jeg overhodet ikke taklet julekaoset, har jeg nå innsett at jeg må redusere internett-aktiviteten min noe, og i stedet fylle mer på med rugby, innebandy og pushe på en arbeidsplass jeg har stått på jobbventeliste hos i 9 måneder nå, forteller han.
Eilertsen forteller at han for tiden er ung ufør.
#5: @Einari (3.372 bidrag)
Einari, eller Einar Ingebrigtsen, har funnet meningen med livet, forteller han. Og det er å skrive kode!
Ifølge han selv ble han, i motsetning til den stereotypiske nordmann, født med tastatur på henda, ikke ski på beina. Og med en historie fylt med Commodore 64, demoer som den legendariske Ninja 2 og spillutvikling for selskaper som Funcom, må vi nesten ta han på ordet.
For tida er han CTO og medgrunder i Dolittle, hvor de bygger en såkalt "desentralisert, event-drevet mikrotjeneste-plattform", som nok er mye av årsaken til hvorfor han troner så høyt på listen.
- Jeg holder på med extreme early retirement, google it!
- Selv om jeg gjør dette på jobben, så klarer jeg ikke å la være å fortsette utover kveldene. Med familie og to barn så klarer jeg likevel ikke å la dette ligge. All ære til min kone som nå har holdt ut med en som meg i over 20 år, forteller Ingebrigtsen.
At han interesserer seg for alt av kode er nok også noe av hemmeligheten til den høye produktiviteten.
- Jeg ser på all kode, uavhengig av språk, som spennende. Jeg er av den oppfatning at det ikke finnes noen forskjeller mellom frontend- og backend-kode. Det finnes bare kode.
Ingebrigtsen forteller at det som er mest spennende for han å utvikle på om dagen er tilgjengeliggjøring av deres egne plattform på flere språk. Han forteller at de fra før har et C#-SDK, men at de nå jobber med å tilrettelegge for Python, Java og JavaScript/TypeScript med bruk av gRPC som transport.
#1: @Zrrrzt (13.980 bidrag)
Bak det noe snodige brukernavnet Zrrrzt skjuler ingen ringere enn Geir Gåsodden seg, som også toppet fjorårets liste.
Når kode24 tar kontakt virker han litt forbauset over å trone lista for andre året på rad, med over 2.000 flere bidrag enn året før, attpåtil.
Men, han har likevel en forklaring på den økte produktiviteten.
- Jeg byttet jobb midtveis i 2019, og flyttet fra Telemark Fylkeskommune til Arbeids- og velferdsdirektoratet. Hos NAV jobber jeg nå til daglig med apper og tjenester knyttet til arbeidssøker-registrering og veiledning av arbeidssøkere. Så det er vel stort, forteller Gåsodden med et smil.
Den høye aktiviteten forklarer Gåsodden at kommer av tilrettelegging for regionreformen og dokumentasjon av alt han hadde utviklet for fylkeskommunen.
Slik takler du det nye norgeskartet
Privat har han utviklet en delebilde-generator for lokal-grenen av Rødt, og en løsning for å sjekke kvaliteten på nettsider med kompisen Jonas Enge, også kjent som Maccyber på Github.
- Om du for eksempel lurer på om nettsiden til de nye regionene er topp, så er de ikke det, forklarer Gåsodden.
Men at nivået skal holde inn i 2020 er Gåsodden tvilende til. I den nye jobben har han nemlig ansvaret for langt færre tjenester, så tronen skal være åpen for andre.
- Det er endel utrolig aktive på NAV, så kanskje vi klarer å holde toppen innomhus i 2020 også, avslutter Gåsodden.
- Er det lov å være lei av React i 2019?
Jørgen er skuffa over 2019, og lei av både Windows og React. Men 2020 tror han skal bli bedre.