Dette var uken for musikk-oppsummering 🔈, en rask markedsføringsgenistrek 🍸 og en veldig søt og snill lunch lady 🤗.
Og 208.031 ting skjedde i React-verdenen!
Template-støtte i create-react-app
Julenissen kom litt tidligere i år for de av oss som er fans av Create React App. Versjon 3.3.0 ble sluppet i forrige uke, og her var det et par stilige nyheter.
For det første så har man nå støtte for templates — det vil si hvilken struktur man vil ha på, og hvilke filer man vil ha generert opp i den appen man bootstrapper opp med Create React App.
Dette er fantastiske nyheter for produkter som CodeSandbox, som gir oss muligheten til å bootstrappe opp apper på null komma niks.
Today's a big day for us. I'm excited to announce Template Universe on @codesandbox! 🚀🚀
— Ives van Hoorne (@CompuIves) December 5, 2019
It helps you skip project set up by sharing and using templates created by the community or official ones made by the libraries and frameworks you use.https://t.co/6MyLjaHIt2 pic.twitter.com/HKLDFbnV5s
Tenk deg hvor kult dette er for open source-folk, som nå kan lage en issue template i CodeSandbox for å kunne reprodusere en bug!
I tillegg til templates, er nå react-testing-library installert by default. Dette er kjempegode nyheter for de av oss som synes det er moro å skrive tester — for Kent C. Dodds sitt testbibliotek gjør det veldig enkelt å skrive gode tester som forbedrer koden din.
Til slutt så har man nå støtte for de to nye språk-featurene som ble en del av JavaScript i forrige uke — optional chaining og null-ish coalescing operator.
Du kan lese changelogen her, for en komplett oversikt over nye features.
«Det er digg å ha både utseendet, strukturen og oppførselen i en og samme fil!»
Nye spillere i CSS-in-JS-markedet
Jeg har vært fan av konseptet CSS-in-JS så lenge det har vært en ting. Det er digg å ha både utseendet, strukturen og oppførselen i en og samme fil! Det har vært to veldig dominerende alternativer der ute — styled-components og emotion — men nå ser det ut som de får litt konkurranse om brukerne!
Først ut er Seek sin Treat. Treat prøver å fjerne hele CSS-runtimen ved å kompilere den ut build-time — og gjør en ganske strålende jobb med det. Med litt clever logikk, kan den til og med støtte legacy-nettlesere med theming-featurene sine!
Seek-tryne og meme-konge Mark Dalgleish sier også at det er perfekt for de som bruker TypeScript — så det er jo en veldig fin bonus!
I know I'm biased here, but I really think that treat is the most underrated CSS-in-JS solution, especially if you're into TypeScript, which it was specifically designed for. If you haven't already, you really should check it out: https://t.co/q6ogTgtJyD
— 🎄 Mark Dalgleish 🎄 (@markdalgleish) December 4, 2019
Et annet godt alternativ er Cristian Bote’s Goober! Goober prøver å replikere styled-components’ API, men med bare en tidel av koden.
Det er ganske imponerende greier — og perfekt for deg som har skikkelig stramme performance-budsjett.
Uansett om dette er noe for deg eller ei — utrolig stilig at det fortsatt er futt i CSS-in-JS-miljøet, og at vi finner gode løsninger som frontend-miljø. Nå, om bare Facebook hadde fått ut fingern og releaset sitt egne CSS-in-JS-bibliotek, så hadde vi vært i mål! 😏
«Jeg har blitt overraskende interessert i Gatsby i det siste.»
Bli god i Gatsby
Jeg har blitt overraskende interessert i Gatsby i det siste. Det kan ha noe med å gjøre at jeg jobber med det hver dag 😄. Jeg kom over to gode ressurser i forrige uke, som du kanskje har lyst til å ta en titt på selv.
Først ut er denne fine guiden til hvordan du kan lage overganger mellom de statiske sidene dine! Det er overraskende lett å komme i gang — og da er jo bare spørsmålet om du burde.
⚡ Add page transitions to your Gatsby site with this nifty plugin:
— Gatsby (@gatsbyjs) December 5, 2019
https://t.co/5afsY7RaJk
The demo video below shows a few of the transitions you can quickly add to your site!
(Options like transition duration, direction, and more are customizable with props) pic.twitter.com/b6spdEgIlb
Den neste ressursen jeg fant, tilfeldigvis trendende på Reddit, var denne 4-timers grundige screencast-guiden til Gatsby. Jeg har bare skummet meg gjennom den så langt, men kommentarene den fikk var i alle fall veldig positive. Om du skal begynne med Gatsby på ditt eget prosjekt — eller om du vil lære deg det på fritiden — så er det bare å sette av et par timer og gønne på:
En skikkelig kul podcast-episode
Jeg tror muligens Sunil Pai er mitt favoritt React Core-teammedlem. Han er hyggelig, omgjengelig, og ser helt forskjellig ut etter et besøk hos barbereren.
Forrige uke var det hans tur til å være med på Michael Chan’s nydelig React Podcast. Han prater om hvor React er på vei, hvordan React er drevet fra Facebook’s perspektiv, og ikke minst om hvorfor man ikke skal trenge å imponere alle rundt seg hele tiden.
En veldig hyggelig episode fra en veldig hyggelig kar.
«Jeg tror muligens Sunil Pai er mitt favoritt React Core-teammedlem.»
En hel uke med React-content!
Vi er nå godt i gang med julekalenderen vår om React, og jeg håper du følger nøye med. Vi har postet superkule artikler om Suspense, Sanity, animasjon, feature toggling og context-API. Ta turen innom med en gang!
Det var det for denne uka! Håper du koser deg på julebordene du skal på, og tar livet med ro ellers. Sees igjen neste uke!
Alle årets julekalendere for utviklere 🎅
Løs PST-nøtter på nordpolen, kod deg fram til svar hos Knowit, eller lær deg nye triks hos Bekk.