- Ser fram til flere spiker i kista til IE

ForrigeUke: Microsofts IE-kutt, TypeScript 4.0, CSS-triks og useRef-bruk.

Microsoft kutter støtten for Internet Explorer i Office 365. 📸: <a href="https://unsplash.com/@ramm_?utm_source=unsplash&amp;utm_medium=referral&amp;utm_content=creditCopyText">Gita Krishnamurti</a> / <a href="https://unsplash.com/s/photos/lego?utm_source=unsplash&amp;utm_medium=referral&amp;utm_content=creditCopyText">Unsplash</a>
Microsoft kutter støtten for Internet Explorer i Office 365. 📸: Gita Krishnamurti / Unsplash Vis mer

Dette var uken for ansettelser👨💼, korøvelser🎤 og treningsøkter🐶.

Og så skjedde det en ting eller to i frontend-verdenen, da!

Lys i enden av tunnelen 🕯

Du har utviklet en ny, sykt kul feature, stylet den pixel perfect, og funker som smurt i Chrome og Firefox. Du tester den i IE: 🤦...

Story of my life som frontendutvikler. Nå skal det sies at jeg ofte glemmer å sjekke caniuse først. 😅 Kjenner du deg igjen? Tenkte meg det.

Da kan jeg trøste deg med at Microsoft har annonsert at i 2021 slutter alle deres 365-apps å støtte Internet Explorer 11.

Det betyr ikke at IE er en saga blott neste år — tvert i mot så kommer nettleseren til å vedvare en stund til, da mange fortsatt er avhengig av den. Når det er sagt så er dette er kjempeskritt i riktig retning og vi kan håpe og tro at dette statementet fra Microsoft pusher IE-brukere til å migrere over på noe vettug!

Jeg ser frem til flere spiker i kista til IE. 🔨

TypeScript 4.0 🎉

TypeScript er ute med ny major!

Selv om det er en major så er det ingen store breaking changes denne gangen. Likevel er den full av snacks som vil gjøre din utviklerhverdag lettere og koden din sikrere.

Blant annet har det kommet støtte for Variadic Tuple Types som gjør at du slipper unna “death by a thousand overloads”. 🤯 Se bare her:

CSS: The Just In Case Mindset 🎨

Ahmad Shadeed har skrevet en veldig fin artikkel om hvordan du kan style elementene dine slik at du kan unngå feller og gotchas når innhold og andre elementer rundt endrer seg uforutsigbart.

For sikkerhets skyld skal du legge på styling som kan støtte disse endringene.

Verdt en titt!

.css → .module.css 📦

Apropos CSS: Jeg kom over et lite CLI-verktøy som automatisk splitter store CSS-filer ned til moduler på komponentnivå.

Ganske nice hvis du ønsker å modularisere koden din. 🚀

Når skal du bruke useRef? 💡

Tyler har skrevet et bra innlegg om useRef-hooken i React. Når skal du bruke den kontra useState og useReducer?

«Det mest populære use caset for bruken avuseRef er hvis du vil ha tilgang til DOM-noder.»

Kort fortalt kan man si at hvis du vil ha en state i komponenten din som persisterer mellom renders og kan trigge en re-render når den oppdateres, gå for useState eller useReducer. Hvis du derimot vil ha en state som persisterer mellom renders, men ikke trigger en re-render når den oppdateres, gå for useRef.

Det mest populære use caset for bruken avuseRef er hvis du vil ha tilgang til DOM-noder. Hvis du sender inn verdien fra useRef inn i ref-propen til et element, vil React sette den nåværende verdien til den tilsvarende DOM-noden. Slik får du blant annet tak i input-verdier eller du kan sette fokus — som er veldig kjekt i forms!

Dette og mer til finner du godt forklart med eksempler i artikkelen under. 🤩

Det var alt for denne uken. Takk for at du hang med helt hit! Ses neste uke 👋

💡 Ny karriere? Bli kjent med våre partnere

Finn ut mer