Utvikleren Sirar Salih var inntil nylig Azure-CTO i Itera, men starter nå for seg selv, under navnet Winterfell.tech.
- Det har alltid vært en drøm for meg å starte mitt eget teknologiselskap, men tiden for det har liksom ikke føltes så riktig, forteller Salih til kode24s inn/ut-spalte.
- Men etter å ha jobbet profesjonelt som fullstack-utvikler i snart 10 år i IT-bransjen, føltes det som det riktige valget å ta nå. Jeg følte at jeg hadde akkumulert nok teknisk og forretningsmessig kunnskap til å kunne endelig følge drømmen min.
Pandemi-gründer
- Hva tenker du om å gjøre dette midt i en pandemi som ser ut til å få store økonomiske konsekvenser?
- Det er uansett risiko knyttet til dette valget. Jeg visste allerede før pandemien startet at jeg ville ta en risiko ved å slutte fra min faste jobb, så at vi befinner oss i en pandemi nå påvirker meg ikke så veldig. Jeg vet at jeg skal følge drømmen min, og det riktige tidspunktet å gjøre det på er nå. Samtidig så er jeg realistisk, så jeg har på forhånd lagt ned betydelig arbeid i planene om hvordan jeg skal drive virksomheten, og hvordan skaffe kunder, svarer Salih.
Nøyaktig hva Winterfell.tech skal utvikle sier ikke Salih så mye om, men nettsida forteller at han tilbyr blant annet tilbyr tjenester innen fullstack-utvikling, testing og sikkerhet.
Bushra (34) fra big data til app-utvikling hos Beining & Bogen
Game of Thrones
- Hvorfor kaller du firmaet ditt det samme som en by i Game of Thrones? Og har du egentlig lov til det, sånn copyright-messig?
- Haha! Det er det favorittspørsmålet jeg får om dagen. Det korte svaret på det er at jeg er en blodfan av George R. R. Martin (GRRM) sin episke "A Song of Ice and Fire" fantasy-bokserie, humrer Salih.
- Winterfell er slottet der de gode lever, the Starks, som må kjempe seg gjennom en utrolig brutal og urettferdig verden. Jeg liker veldig godt livsprinsippene til Stark-familien, og det er dette som driver visjonen til det nyetablerte selskapet mitt.
- I april 2019 kom jeg opp med navnet til selskapet, Winterfell.tech®, laget logoen og søkte patent på både navn og logo i det norske Patentstyret. Dette fikk jeg innvilget, som da betyr at både navnet og logoen er registrerte varemerker i Norge (klasse 42) og tilhører meg. Så lenge mitt nyetablerte selskap ikke produserer varer som fantasibøker eller varer knyttet GRRM-universet som kan forveksles med GRRM sine egne varer, noe det ikke skal gjøre, så går dette helt fint copyright-messig.
Heidi Brovold ny CTO i Capra Consulting
inn/ut: Kommer fra TietoEVRY for å hjelpe med AWS-satsning. 👋