For mange vil både pålagte og selvpålagte koronakarantener, pålagte og selvpålagte koronaregler og begrunnet eller ubegrunnet smitteangst frigjøre mer tid på kveldene denne våren.
Om du da ikke fanges i det evige jaget etter stadig hyppigere gruppe-videosamtaler, stadig mer kreative løsninger på fjernquizzing, nettspilling med folk du ikke ante var interessert i den slags, eller, for de som måtte ha denslags: Rastløse barn.
Men uansett har du trolig ei time eller to å slå ihjel denne våren, og vi ba derfor kode24-klubben om tips til gode TV-serier for norske utviklere.
Vi går gjennom mange av dem i denne ukas episode av kode24-timen, som også ble sendt direkte på Patreon, men her får høydepunktene.
#1: Devs (HBO Nordic)
"Devs, og cirka kun det, når det kommer til serier" skriver Kent Daleng på kode24-klubben.
Litt dumt, når serien bare så vidt er i gang med sesong én, men ikke dumt i det hele tatt når det gjelder selve serien. For også vi i kode24 elsker Devs.
«Det handler altså om at de utvikler noe veldig spennende.»
Serien handler om teknologiselskapet Amaya, som holder til i fete lokaler inne i skogen utenfor San Fransisco, hvor de blant annet utvikler kvantedatamaskiner. En av avdelingene heter bare "devs", og holder til i et enda fetere bygg, enda lenger inn i skogen.
Men nøyaktig hva denne utviklingsavdelingen holder på med, er det ingen som vet. Ikke engang de som jobber der. Akkurat som i virkeligheten, si!? Hah.
- Og det handler altså om at de utvikler noe veldig spennende, sier Ole Petter i podcasten, som er sånn cirka akkurat så mye vi har lyst til å avsløre.
#2: Mythic Quest: Raven´s Banquet (Apple TV+)
Denne serien var det ingen som foreslo i klubben, men vi liker den så godt at vi foreslår den selv.
Mythic Quest er en god, gammel situasjonskomedie om utviklingen av spillet med samme navn; et moderne MMO-spill i samme gate som World of Warcraft.
Vi følger den stormannsgale spilldesigneren, HR-sjefen som hater å være kontorets psykolog, sjefen for utviklingsavdelingen som egentlig vil jobbe for hovedkonkurrenten og diverse karikerte figurer fra både kodebransjen og spillverdenen.
- Jeg synes det er superdeilig å ha en serie hvor episodene varer i en halvtime, sier Ole Petter i kode24-timen.
- Når jeg spiser lunsj nå, på alene-hjemmekontoret mitt, ser jeg på denne.
#3: Westworld (HBO Nordic)
"Devs, Westworld, såvidt begynt på Altered Carbon og når hodet er for mush av dårlige nyheter til å orke noe som helst: My Little Pony: Friendship is Magic" skriver Nadia Kristiansen Tokerud.
Altered Carbon er ikke kode24 smarte nok til å se på - vi har aldri klart å henge med på handlinga. Men Westworld kan vi stille oss bak - spesielt på en liste over serier for utviklere, selv om vi sliter litt med å henge med i alle svingene her, også.
«Det er litt kult i seg selv, for du får se masse framtids-teknologi.»
Serien handler om en framtid hvor roboter har blitt så smarte og pene at de er vanskelige å skille fra mennesker. Og det de bruker teknologien til er, snodig nok, å lage temaparker hvor man kan late som man for eksempel er en cowboy. Men i tredje sesong handler det mer om verdenen rundt disse parkene.
- Det er litt kult i seg selv, for du får se masse framtidsteknologi, skryter Jørgen.
Koding og kunstig intelligens spiller en stadig større rolle i serien, om enn ofte på et ganske høyt nivå, men likavæl - dette er ekstra gøy om du kan ett og annet om datamaskiner.
#4: Halt and Catch Fire (HBO Nordic)
"Av kode/tech-relaterte ting: Halt and Catch Fire" skriver Michael Odden, og fortsetter:
"En av de beste seriene jeg har sett når det gjelder å være noe i nærheten av realistisk i gjengivelsen av teknologiske ting, samtidig som det er en bra dramaserie."
Det støtter vi. Halt and Catch Fire forteller en fiktiv historie, men alt er tungt basert på virkelige hendelser.
- Første sesongen handler om reverse engineering av IBMs maskiner, som en referanse til det Compaq gjorde på 80-tallet, forklarer Jørgen.
- Mens i andre sesong, der blir det mer om internett, og serien blir veldig mye bedre. Det ble bare bedre og bedre etter det - så la de den ned.