Vinnerne av kode24-prisen: - Folk jeg ikke kjenner stopper meg i gangen

- Overveldende, forteller Aleks Gisvold, bak Årets Sitat. Bekk jubler som Årets Bidragsyter, og utvikleren med Årets Pult forteller historien bak. 🏆

- Det betyr mye for meg å se hvor mange som har lest, kommentert og delt innlegget, forteller Aleks Gisvold. 📸: Paweł Worytko
- Det betyr mye for meg å se hvor mange som har lest, kommentert og delt innlegget, forteller Aleks Gisvold. 📸: Paweł Worytko Vis mer

Helt på tampen av 2019 bestemte vi oss for å holde en uhøytidelig kåring av det beste innholdet kodemiljøet har bidratt med på kode24.no i året som gikk.

Vi ba dere lesere kåre det beste innholdet, og det har dere gjort, med mange hundre stemmer i hver av de fem kategorier, om alt fra årets kontorpult til beste sitat.

Og uten å holde de nominerte på pinebenken, her er vinnerne:

  1. Årets sitat: - Noen ganger er jeg redd for at noen skal se rett gjennom meg. Avsløre at jeg egentlig ikke er så god til å kode. - Aleks Gisvold
  2. Årets bidragsyter: Bekk
  3. Årets hobbyprosjekt: Kodekunst - Kjetil M. Golid / Bekk
  4. Årets blogginnlegg: Slik kommer du i gang med Vue - Gaute Meek Olsen / Sopra Steria
  5. Årets kontorpult: "Tastatursjefen" - Helge Silset / Capra Consulting / NRK
Kristofer Giltvedt Selbekk (t.v.) med React-faggruppen i konsulentselskapet Bekk. Leserne har kåret dem til årets bidragsytere. 📸: Privat
Kristofer Giltvedt Selbekk (t.v.) med React-faggruppen i konsulentselskapet Bekk. Leserne har kåret dem til årets bidragsytere. 📸: Privat Vis mer

- Snakk om god start på året

En av dem som jubler for seier er Kristofer Giltvedt Selbekk fra konsulentselskapet Bekk. kode24 sine lesere har kåret Bekk-gjengen til årets bidragsytere, med over 50 prosent av stemmene.

- Wow, så kult! Det var skikkelig hyggelig å høre. Snakk om god start på året! jubler Selbekk når vi kontakter han.

Kristofer Giltvedt Selbekk er utvikler i konsulentselskapet Bekk, som vant prisen for årets bidragsyter. Selbekk forteller at han for tiden jobber med en artikkelserie om Elm.
Kristofer Giltvedt Selbekk er utvikler i konsulentselskapet Bekk, som vant prisen for årets bidragsyter. Selbekk forteller at han for tiden jobber med en artikkelserie om Elm. Vis mer

- Hvordan har Bekk fått til å være så produktive på artikkelfronten?

- Bekk har en utrolig delingskultur, og det har vi hatt i mange år. Vi har holdt haugevis av foredrag, laget podcasts, skrevet julekalendre og - som nevnt - en haug med artikler. 86 stykker bare på Medium, og tar vi med julekalenderne er vi oppe i over 370 faktisk! Mye av grunnen til at vi har klart å dele så mye handler om å gi folk lavterskeltilbud for å komme i gang. Å skrive en nyhetsoppsummering om et fagfelt kan være en fin inngang til å prøve å dele en erfaring fra prosjektet man sitter på, eller en kunnskap man har tilegnet seg i det siste. I tillegg handler det om å snakke frem, inspirere og få folk ned fra gjerdet!

- Det har gått mye i React i år, hvorfor er React så gøy å skrive om?

- Med unntak av det ukentlige nyhetsbrevet vårt <ForrigeUke />, har vi ikke skrevet så mye mer om React enn om andre fagfelt. Vi har hatt mange rå artikler om både brukeropplevelse og forretningsutvikling, for eksempel.

- Når det er sagt, så er jo React mitt hjertebarn, og jeg er utrolig glad i å skrive - så det kan jo hende det smitter over på noen av kollegaene mine. En av de flotteste tingene med React er at de har et helt enormt community, og en enda større brukerskare. Det betyr at hva enn man deler kan være veldig nyttig for en hel haug med andre - både i Norge og ellers i verden. React er jo også noe mange av oss jobber med hver eneste dag, og da hender det jo at det er et tema det er enklere å dele om.

- Det kan virke som alle Bekk-ansatte får lov å bruke deler av arbeidstiden sin på å skrive artikler. Er det ut av godheten til deres hjerter, eller en skikkelig lurifaks rekrutteringsstrategi?

- Bekk bruker utrolig mye penger og andre ressurser på å tilrettelegge for at folka våre kan utvikle seg så godt som mulig, både faglig og personlig. Det å forklare noe man kan til andre er kanskje den beste kompetansebyggingen man kan gjøre, og det å dele kunnskapen din med andre er også bra på et mer helhetlig plan.

- Om hele teamet du sitter på kan et tidsbesparende triks fordi du lærte dem det, så vinner alle. I tillegg er det å publisere en artikkel, video eller podcast en fantastisk følelse, som bygger både selvtilliten og CV-en din. Så hvorfor ikke tilrettelegge for at Bekkere flest får vist seg frem på best mulig måte? Det er utrolig mange flinke folk i Bekk, og vi er alltid på jakt etter flere flinkinger. Å vise frem det faglige engasjementet som finnes i Bekk til folk som vurderer oss som arbeidsgiver er jo en åpenbar bonus - men det er egentlig bare en bonus.

- Så, hva skal årets bidragsyter skrive om i 2020?

- Å dele av erfaringer fra arbeidshverdagen er en utrolig god måte å bidra på. Det gjør ingenting om det er tekniske tips og triks, solskinnshistorier om samarbeid på tvers av disipliner eller kanskje en artikkel om hvordan man dreit seg skikkelig ut - det er alltid spennende og lærerikt å lese om.

- Ellers har jeg jo hørt at React er et populært tema - kanskje man kunne skrevet om det? 😉

Blir stoppet i gangen

I kategorien årets sitat var det Aleks Gisvold som stakk av med seieren. Med nær 50 prosent av stemmene er det liten tvil om at innlegget hans om bedragersyndrom rørte ved mange.

Gisvold forteller at han er helt overveldet over responsensen. Han avslører også at det var en av de andre nominerte for årets sitat som ga inspirasjon til innlegget.

- Jeg skrev de første linjene av blogginnlegget mitt i pausen etter å ha hørt innlegget til Patricia Aas på Javazone. Hun inspirerte til å dele om «vanskelige tema», forteller Gisvold.

- Hvordan har responsen vært på innlegget ditt?

- Responsen har vært helt overveldende. Det har kommet inn så mange varme og hyggelige ord. Det betyr mye for meg å se hvor mange som har lest, kommentert og delt innlegget. Folk jeg ikke kjenner har stoppet meg i gangen og gitt meg tilbakemeldinger. Det har varmet mye.

- Hva håper du folk skal ta med seg fra artikkelen din?

- Dette er mitt bidrag til å skape en hverdag hvor vi kan snakke om bedragersyndrom på samme måte som vi snakker om å være forkjølet. Ta vare på hverandre. ❤️

Helge Silset vant årets kodepult, mest sannsynlig grunnet tastaturet. 📸: Privat
Helge Silset vant årets kodepult, mest sannsynlig grunnet tastaturet. 📸: Privat Vis mer

Betennelse ga årets pult

Og om du var nysgjerrig på det flerfargede tastaturet i årets kodepult-kåring er du ikke alene.

Helge Silset tok en knepen seier i denne kategorien, og forklarer bakgrunnen bak sitt noe snodige tastaturvalg.

- Jeg har tidligere slitt en del med betennelse i underarmene, så jeg bestemte meg for å finne et skikkelig ergonomisk tastatur. Det at det er mekanisk er litt tilfeldig, forteller Silset til kode24.

Han kan også avsløre at tastaturet heter Ergodox EZ, med knaster fra MechSupply.

Tusen takk til alle nominerte, alle vinnerne, og alle dere som stemte i årets kode24-pris!