Andreas skal sikre Kubernetes-løsninger: «Få som har den nødvendige bakgrunnen»

Andreas Døhl starter i O3 Cyber, med 17 års erfaring i bagasjen.

Andreas Døhl ønskes velkommen til O3 Cyber av Håkon Sørum.
Andreas Døhl ønskes velkommen til O3 Cyber av Håkon Sørum. Vis mer

Andreas Døhl starter i O3 Cyber som "Lead Security Engineer".

Døhl har 17 års erfaring innen IT, med spesialisering på sikring av Kubernetes, container-iserte miljøer og Linux-systemer.

Og det er det visst ikke så mange som har.

Mange gjør Kubernetes-feil

Døhl har opparbeida seg kompetansen sin som ansatt i selskaper som Accelerate at Iver, Orange Business Services (tidligere Basefarm) og Telia.

Nå skal han "spille en sentral rolle" for å sikre O3 Cybers kunder med å sikre sine skybaserte løsninger.

"Kubernetes er en kompleks teknologi som kan være svært vanskelig å sikre riktig. Mange organisasjoner har tatt i bruk Kubernetes, men få har den nødvendige ekspertisen til å ivareta sikkerheten i disse miljøene" skriver O3 Cyber i en inn/ut-melding til kode24.

"Blant de vanligste sikkerhetsproblemene er feilkonfigurert adgangskontroll, som kan gi uautorisert tilgang, og manglende kontroll på container images, som kan introdusere ondsinnet kode. Containere som kjører med root-tilgang eller uten riktige parameterbegrensninger, utgjør også en risiko for eskalering av rettigheter."

Vanskelige å finne folk

Andreas Døhl skal ha ganske unik kompetanse til nettopp dette. Han har blant annet ha vært ansvarlig for å sikre en "barebone" Kubernetes-installasjon for en "svært sensitiv kunde".

Olav Østbye, daglig leder i O3 Cyber, sier det er veldig vanskelig å finne noen med omfattende erfaring innen Kubernetes og Linux som Døhl.

– Det finnes få som har den nødvendige tunge bakgrunnen og som samtidig har den riktige innstillingen. Andreas ønsker å bli best, han vil ha en plass rundt bordet, og han ønsker å være med på å bygge O3 Cyber videre. Han er derfor den perfekte kandidaten for oss, sier Østbye.