Tillitsvalgt i Telia om nedbemanningen: «Blodtørstige aksjonærer»

Onsdag ble de ansatte i Telia informert om kuttene i selskapet. Klubblederen er kritisk til utbyttefokuset.

Klubbleder Merethe Shukla er tydelig på hva hun mener om utbyttepolitikken hos arbeidsgiveren Telia. 📸: Jeppe Gustafsson / Shutterstock / NTB
Klubbleder Merethe Shukla er tydelig på hva hun mener om utbyttepolitikken hos arbeidsgiveren Telia. 📸: Jeppe Gustafsson / Shutterstock / NTB Vis mer

Onsdag kom nyheten om at Telia skal spare milliarder globalt, og at et tiltak er at 245 stillinger i Norge vil bli berørt.

Fagforeningsleder for de Telia-ansatte i El & IT-forbundet, Merethe Shukla, er tydelig i sin reaksjon på nyheten.

– Vi har ganske blodtørstige aksjonærer når det hvert år kreves det samme i utbytte som i fjor, sier hun til FriFagbevegelse.

Kutt «litt over alt»

Telia har beskrevet at flere av de 245 stillingene var inkludert i tidligere nedbemanninger, kutt i innleie av konsulenter og naturlig avgang. Samtidig går det mot en ny runde nedbemanning, skriver nettstedet. Det skal ha blitt klart under et allmøte hos Telia onsdag formiddag.

Da kode24 tok kontakt med Telia, kunne de ikke spesifisere om kuttene ville berøre konkrete yrkesgrupper, som blant annet utviklere. Shukla sier at kuttene virker å skulle skje «litt over alt».

– Ledelsen har forsøkt å ta ut der de tror det gjør minst skade. For enkeltpersonene som får beskjed om at de er overtallige får det jo kjempekonsekvenser, sier hun.

Telia har også tidligere vært gjennom runder med nedbemanninger i Norge, blant annet i 2023. Da ville de heller ikke svare på om de kom til å si opp utviklere, men svarte at det var viktig for dem å ha utviklerkompetanse.

Usikre på om det er forsvarlig

Shukla sier at det tar på at det nærmest er blitt en vane med flere runder nedbemanninger hvert år.

– Man blir litt sliten og oppgitt over dette. Investorene våre krever hele tiden at vi skal drive mer og mer effektivt, men til slutt kommer man til et punkt der folk blir usikre på om vi driver forsvarlig, sier hun.

– Det vet jeg at også de andre fagforeningene i Telia også spør seg om, legger Shukla til.