Meta gir bort MemLab: - Virker som en god ting å dytte inn i en pipeline

React Router 6.4, MemLab, npm-packages fra start til slutt og tilgjengelig navngiving i ForrigeUke.

Dette var uken for en mais-elskende katt 😸, en skikkelig unnamanøver 🏃 og fantastisk nordlys i Alaska ☁️

Og en hel hop av ting skjedde i i frontend-verdenen!

React Router 6.4 🎉

React Router fortsetter å dytte å komme med nye og gode forbedringer, og denne gangen har de oppdatert med blant annet automatisk håndtering av lasting og oppdatering av data i komponenter, ganske så nice feilhåndtering og attpåtil litt magi for å håndtere formdata og rendering av nye komponenter basert på dataen.

Okay, det siste scenarioet der var vanskelig å forklare og sikkert enda vanskeligere å forstå. Men de viser og forklarer enkelt i release-posten deres, så ta en titt! Jeg gleder meg til å teste ut dette 👑

Minnelekkasje-leiting

Meta har open sourcet et testrammeverk som oppdager minnelekasjer for deg!

I korte trekk lar det deg definere noen testscenarier, og så kjører den gjennom testene via en hodeløs nettleser og tar heap snapshots underveis. Så finner den mulige problemer og sammenstiller disse.

Undertegnede har ikke testet dette selv ennå, men det virker jo som en ganske god ting å dytte inn i en pipeline?

I artikkelen går de i detaljer om hvordan det fungerer og hvordan du kan ta det i bruk. Sjekk det ut!

npm-packages fra start til slutt

Er du på jakt etter en kjapp guide på hvordan du lager et ordentlig oppsett for effektiv og sikker publisering av pakkene dine til npm?

I forrige uke publiserte Snyk en artikkel der de viser blant annet oppsett av package.json, hvordan du bygger slik at du støtter både commonjs og ecmascript modul-format, håndtering av TypeScript, setter opp tester og hvordan du setter opp en robust github actions pipeline for publisering til npm.

De nevner også selvsagt hvordan man legger inn Snyk i pipelinen sin, som er deres egne sikkerhetsprodukt, men om man ønsker å bruke det eller noe helt annet for å scanne pakkene sine, det velger du selvfølgelig helt selv!

Tilgjengelig navngiving ⭐️

Når vi lager knapper og lenker på nettsidene våre, er ikke navngivingen av disse helt vilkårlig.

For at assisterende teknologi som skjermlesere, pekerteknologi og taleassistenter skal fungere godt, må vi sørge for at alle knapper og lenker har et godt navn. Et eksempel på dette kan være at en “x” i hjørnet på en modal må ha tekst koblet til seg som sier “lukk” eller tilsvarende. Dette kan f. eks være en aria-label.

I forrige uke fant undertegnede en artikkel som handler om hvilke rettesnorer man bør følge når man navngir elementene sine. Tipsene er forholdsvis enkle, men viktige. Som at man bør strebe etter unike navn, og unngå lenke-/knappetekster av typen “les mer”. Ta en titt da vel!

Det var alt vi hadde for denne uken, kom tilbake neste uke for flere saftige nyheter og tips! 👋