Selger instagram-dått-no for 350.000 kroner: «Tror de kommer til å klage»

Ingen bud har til nå fristet Erik Nilsen til å ta en rask gevinst på domeneinvesteringen. Spørsmålet er hva Meta vil gjøre.

Erik Nilsen kjøpte instagram.no, og prøver nå å selge det for 350.000 kroner på Finn. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke / Privat
Erik Nilsen kjøpte instagram.no, og prøver nå å selge det for 350.000 kroner på Finn. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke / Privat Vis mer

Hver eneste dag utløper det domener, og nye registreres. Noen av de utløpte får nye eiere, og både dette og nyregistreringer kan det bli bråk av.

Slike saker kan løses ved at partene blir enige, eller ende opp i Domeneklagenemnda.

Det er liten tvil om hvem som kan tenkes å klage inn domenekjøpet til en norsk hobbyutvikler. Han er også forberedt på at det vil skje, og levner ikke seg selv store sjanser dersom det skjer.

Stiv pris

– Domenet ble kjøpt kun for moro skyld, da jeg brått så det var ledig. Da tenkte jeg at det hadde vært en liten «fleks» å eie Instagram.no, da .se og .dk eies av Meta, sier Erik Nilsen til kode24.

Nylig la han også domenet ut for salg. Domene henviser nå kort og godt til salgsannonsen.

Prisen? 350.000 kroner, eller høstbydende over.

Går du innom Instagram.no tar det ikke lang tid før du angrer - det tok i alle fall ikke lang tid før kode24 fikk opp annonser som ikke passer seg på kontoret. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Går du innom Instagram.no tar det ikke lang tid før du angrer - det tok i alle fall ikke lang tid før kode24 fikk opp annonser som ikke passer seg på kontoret. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

– Tror du at noen vil betale 350.000 kroner for instagram.no?

Nei, jeg tror egentlig ikke det, men jeg har da ikke noe å tape? ler Nilsen.

Så langt har ingen lagt inn det han kaller seriøse bud heller. Så langt har det kommet fem bud på under 1.000 kroner, noe som han sier er som forventet.

Apropos salg av domener: Domeneshop ble kjøpt av svensker i sommer, slik at svenskene blir de største selgerne av .no-domener:

Håper Meta velger «snarvei»

Spørsmålet er om Meta kan sies å ha en sterk nok merkevare i «Instagram», og om de dermed kan ha rett på domenet. Og i forlengelsen - om de kan de klage saken inn for Domeneklagenemnda, som kan overføre domener til sine rettmessige eiere.

Jeg tror de kommer til å klage, og at det blir en sak jeg taper. Jeg kommer ikke til å ta den kampen, da de i så fall har retten på sin side, men det er fortsatt moro å ha eid domenet, sier Nilsen.

– Tror du det er noen sjanse for at Meta selv kan være interessert i å kjøpe domenet fra deg?

Det er flere store aktører som har «mistet» domenet sitt, og kjøpt det opp for å gjøre prosessen raskere å få tilbake. Det å klage på domener kan ta lang tid og koster penger, sier Nilsen.

Ikke lukrativt så langt

Instagram.no, som nå er full av annonser av varierende seriøsitet, er ikke det første domenet Nilsen sikrer seg.

– Jeg er ganske ny i domenebransjen, mener eier domener som autist.no, erik.no, sekk.no. Totalt eier jeg nok rundt 200 domener, sier han.

Det å registrere et domene kan fort koste et par hundrelapper, og har løpende, årlige kostnader på toppen. Derfor skal det litt til for å oppnå noen økonomisk suksess.

– Så langt er jeg i minus totalt sett, sier Nilsen.

Han oppgir likevel at han har tjent inn et femsifra beløp de to siste årene.