Utviklere kan bli tatt ut i streik for EL og IT

319 medlemmer av EL og IT kan være i streik fra torsdag. Motparten må bevege seg mye for å unngå streik, sier forbundssekretær Geir Aasen.

EL og IT forbundet gjør seg klare for streik. 📸: Lars Thomas Nordby / NTB
EL og IT forbundet gjør seg klare for streik. 📸: Lars Thomas Nordby / NTB Vis mer

Tirsdag og onsdag skal arbeidsgiverne i Abelia (NHO) og EL og IT forbundet (LO) møtes hos Riksmekleren.

Anledningen er mekling etter hovedoppgjøret i IKT-overenskomsten, tariffavtalen som regulerer lønn- og arbeidsvilkår for IT-bransjen.

Tirsdag morgen ble det kjent hvilke bedrifter som blir berørt av en eventuell streik. Den blir et faktum dersom partene ikke blir enige i løpet av meklingen.

Du kan se en liste over streikeuttaket nederst i saken!

Utviklere tas ut i streiken

EL og IT gir nå signal om at rundt 25 prosent av medlemmene på avtalen, kan være i streik fra torsdag morgen. 319 av rundt 1200 medlemmer vil dermed bli direkte berørt, skriver EL og IT i en pressemelding.

– Tre av disse er utviklere. De er tilknyttet TietoEVRY, sier Ole-Marius Aune Sandmo til kode24. Sandmo er kommunikasjonssjef i EL og IT.

Kundeservice hos flere selskaper vil også bli rammet av en streik, blant annet hos Telia. I tillegg vil dataleverandøren Komplett bli berørt av streiken.

Betydelig avstand

Forbundssekretær Geir Aasen er leder for forhandlingsutvalget i EL og IT. Han er tydelig på at det vil kreve mye å oppnå en enighet, for forhandlingene viste at det er betydelig avstand mellom partene ifølge ham.

– Vi deltar i mekling med mål om å få til en løsning. Våre krav dreier seg om økonomi, kompetanseutvikling og styrka rettigheter for lokale tillitsvalgte, sier Aasen.

– Dersom en streik skal unngås så må motparten bevege seg mye mer enn under forhandlingene, legger han til.